На извънредно заседание Народното събрание изслуша министър-председателя Кирил Петков, министрите

...
На извънредно заседание Народното събрание изслуша министър-председателя Кирил Петков, министрите
Коментари Харесай

НС изслуша министър-председателя Кирил Петков, министрите на отбраната и на външните работи

На изключително съвещание Народното събрание изслуша министър-председателя Кирил Петков, министрите на защитата и на външните работи Стефан Янев и Теодора Генчовска по отношение на спора Русия-Украйна, напрежението НАТО-Руска федерация и ролята на България в процеса на взимане на решения в НАТО по тематиките.

Заседанието беше свикано от ръководителя на Народното събрание Никола Минчев по искане на народни представители от ПГ на ГЕРБ-СДС.

Извънредното съвещание имаше и закрита част, в която народните представители получиха информация по тематиките от ръководителите на Държавна организация „ Национална сигурност “, Държавна организация „ Разузнаване “ и Военното разузнаване.

България е и ще бъде виновен съдружник с предвидима позиция и никой не би трябвало да се упражнява по тази тематика, съобщи в пленарна зала министър председателят Кирил Петков. Най-важно е да работим с всички вероятни средства, с всички дипломатически средства, за деескалиране на напрежението, акцентира той. Деескалацията и използването на невоенни средства е задачата, която ние като българско държавно управление си слагаме, увери министър-председателят.

Страната ни има ясни проекти, с цел да бъде предпазено популацията при възможни наказания, свързани с доставките на газ, сподели по време на чуването Кирил Петков.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР