На извънредно заседание на Общинския щаб за изпълнение на Общинския

...
На извънредно заседание на Общинския щаб за изпълнение на Общинския
Коментари Харесай

СНИМКИ от бедствието в Стрелча! Тиня отрови водата на града

На изключително съвещание на Общинския щаб за осъществяване на Общинския проект за отбрана при бедствия и повреди на 09.06.2019 година във връзка последствията и провалите в региона на вододайната зона на град Стрелча, бе взето решение да бъде оповестено бедствено състояние за град Стрелча от 10.06. 2019 година

Обстоятелствата, които постановат оповестяването са свързани с усложнената метереологична конюнктура, довела до компрометиране на ВиК оборудванията и нуждата от предприемане на незабавни и неотложни аварийно-възстановителни действия за попречване на следствията, които водят до увреждане на здравето на хората и нанасят вреди на имуществото.

Както БЛИЦ заяви, вследствие на поройните дъждове през последните дни водоземните уреди бяха неколкократно заливани и затлачени с кал, пясък, трошляк и дървета. Водоподаването към града бе преустановявано неведнъж, а запасите в резервоарите бяха изчерпани и нечисти с кал. Особено рисково е ситуацията с компрометираните сектори на довеждащия тръбопровод – разрушени подпорни стени и оголени тръби.






Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР