На извънредно заседание на 14 февруари местният парламент ще гласува

...
На извънредно заседание на 14 февруари местният парламент ще гласува
Коментари Харесай

Политиците в Айтос се обединиха, даряват 10 хил. лв. за бедстващите в Турция

На изключително съвещание на 14 февруари локалният парламент ще гласоподава предлагането на градоначалника

Да се свика изключително съвещание на Общинския съвет в Айтос, което да реши, по сметката на Посолството на Република Турция да бъдат приведени 10 000 лева подаяние от Община Айтос за потърпевшите от опустошителното земетресение в Турция. Това беше единомислещото решение на представителите на всички политически сили в Общинския съвет, на 9 февруари, на изключителна среща, която се организира в Община Айтос, по покана на кмета Васил Едрев.

На срещата, на която беше обсъждана опцията за дарението, участваха ръководителят на Общинския съвет Красимир Енчев и ръководителите на непрекъснати комисии. Кметът Васил Едрев съобщи, че готви докладна, която да бъде разисквана и гласувана на изключително съвещание. Заседанието да е с една единствена точка в денвния ред и да се организира във вторник, на 14 февруари. Средствата да са за бедстващия регион в Турция, беше общото решение. 

" Поемам актът, който ще ми бъде формиран вероятно при инспекция. Защото Общината няма бюджет, страната няма бюджет. Но това, че нямеме бюджет, не може да ни остави безучастни пред нещастието на хората, които бедстват. Гражданите на общината са ни избрали да реагираме съответно, да защитим ползите им, каквито и наказания да ни заплашват. Моментът е подобен, такава покруса не се случва всеки ден - би трябвало да се работи, " съобщи кметът Васил Едрев.

Председателят Красимир Енчев и всички присъстващи на срещата общински съветници Пенчо Желев, Юзджан Юмер, Стоян Стоянов, Женя Пеева, Атанас Маринов, Евгений Генчев обсъждиха още текста на предлагането за решение и опцията за помощ на потърпевшите в Сирия. Единодушни бяха, че би трябвало да се реагира допустимо най-бързо, с цел да е навременна помощта на Айтос за потърпевшите.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР