На извънредно заседание днес, от 19:10 часа, парламентът ще гласува

...
На извънредно заседание днес, от 19:10 часа, парламентът ще гласува
Коментари Харесай

Парламентът се събира, за да гласува вота на недоверие към кабинета Петков

На изключително съвещание през днешния ден, от 19:10 часа, Народното събрание ще гласоподава вота на съмнение към кабинета "Петков ".

Вчера се организираха дебатите по него, които продължиха близо осем часа. Според правилника за работа на Народното събрание (НС) "гласуването на плана за решение се организира не по-рано от 24 часа след привършване на разискванията.

Проектът на решение се счита за признат, когато за него са дали своят вот повече от половината от всички народни представители. При отменяне на предложение за съмнение на Министерския съвет ново предложение за съмнение на същото съображение не може да бъде направено в идващите 6 месеца ".

Миналата седмица ПГ на ГЕРБ-СДС внесе искане за избор на съмнение към държавното управление поради неуспех във финансово-икономическата политика. След извършените диалози в Народно събрание стана ясно, че за оставката на кабинета ще гласоподават с изключение на вносителите и Движение за права и свободи, "Има подобен народ " и "Възраждане ".

Вчера, след края на дебатите по вота, министър председателят Кирил Петков съобщи пред публицисти, че има "План Б ", в случай че държавното управление бъде свалено.

От "Продължаваме Промяната " ще продължат диалози с депутати в търсене на бъдеща поддръжка за ръководство, откакто първият изследователски мандат отиде още веднъж при тях.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР