На извънредно заседание днес чешкото правителство одобри предложение военни лекари

...
На извънредно заседание днес чешкото правителство одобри предложение военни лекари
Коментари Харесай

Чехия изнемогва в битката с COVID-19, вика на помощ военни лекари от НАТО

На изключително съвещание през днешния ден чешкото държавно управление утвърди предложение военни лекари от страните от Европейски Съюз и НАТО да могат да оказват помощ на Чехия в битката с епидемията, заяви министърът на защитата Лубомир Метнар, представен от ТАСС.
Искаме да използваме всички благоприятни условия за справяне с, в това число помощ, препоръчана от чужбина, сподели той и посочи, че проектът е в продължение на 90 дни може в страната да работят до 300 военни медици от Европейски Съюз и НАТО. Предложението би трябвало да бъде утвърдено от двете камари на Народното събрание, което се чака да стане в най-скоро време, написа.
 Вечерен час и затваряне на публични места в Европа поради ковид Вечерен час и затваряне на публични места в Европа поради ковид
Чехия вкара 3-седмично затваряне на учебните заведения, питейните заведения и клубовете, до момента в който Европа се бори с внезапното нарастване на случаите на заразяв...
Вчера чешкият министър председател Андрей Бабиш заяви, че Съединени американски щати са предложили да изпратят 28 военни лекари. “Преговаряме за здравна помощ от Германия, договаряния се водят и с други страни “, сподели през днешния ден министърът на защитата. „ Очаквам на следващия ден съдружниците ни да одобрят изпращането на 60 респиратора. Те ще бъдат доставени благодарение на НАТО “, добави Метнар.
Чехия удостовери през днешния ден рекордните 14 968 нови случая на ковид за последните 24 часа. Общият брой на инфектираните от началото на епидемията доближи 216 425. В страната са въведени строги ограничения против разпространяването на вируса. Над 4 400 инфектирани се лекуват в болница. Свързаните с ковид смъртни случаи от началото на епидемията са общо 1 739, показва ДПА.
Съгласно новите строги ограничения жителите могат да излизат от вкъщи си единствено с цел да вървят на работа, да пазарят артикули от първа нужда, да отидат на доктор, да вършат физически извършения или да посетят членове на фамилията си. Затворени са всички магазини като се изключи супермаркетите и аптеките. Границите обаче остават отворени.
Европейски Съюз заяви през днешния ден че в най-скоро време ще достави първа пратка от 30 апарата за обдишване в Чехия. " Ще пристигна и още помощ ", написа в Туитър председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Чешкият здравен министър Роман Примула заяви пред публицисти, че въведеният на 5 октомври в страната 30-дневен режим на изключителна обстановка би трябвало да бъде продължен, защото управляващите няма да съумеят да овладеят епидемията до 3 ноември.
 Чехия затваря заведенията за хранене и минава към онлайн образование Чехия затваря заведенията за хранене и минава към онлайн образование
Чешкото държавно управление затваря питейни заведения, заведения за хранене и клубове от на следващия ден, 14 октомври до 3 ноември, и ще вкара отдалечено образование допълнително...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР