На извънредно съвещание в Министерски съвет Валери Симеонов обяви личното

...
На извънредно съвещание в Министерски съвет Валери Симеонов обяви личното
Коментари Харесай

Валери Симеонов си подаде оставката достойно, Борисов я прие


На изключително заседание в Министерски съвет Валери Симеонов разгласи персоналното си решение да подаде оставка в качеството си на вицепремиер на Република България в съдружното ръководство на ГЕРБ и Обединени патриоти. Решението ми е персонално, не е направено под напън на премиера Борисов и е в съгласие с обединението "Обединени патриоти ", изключително с Красимир Каракачанов, сподели Симеонов.

Премиерът Бойко Борисов одобри оставката му, оповестиха от Министерски съвет.

В изявлението си Валери Симеонов сподели, че аргументите са продължаващата медийна акция против него и нежеланието му да става мотив за напрежение в ръководството:

"Причините са продължаващата медийна акция, изключително от последните два дни, от която акция, като продължение на акцията, която беше извършена по отношение на мен във връзка изказването ми за митинги пред Министерски съвет, само че продължението на тази акция към този момент слага акцент не върху моята персона в качеството ми на поста, който заемам, а и върху народни представители от Националния фронт за избавление на България.

Пак по същия метод с отчасти издание на изявлението, вадене от подтекста и вменяването на виновност на мои съпартийци. Вече ясно си давам сметка, че става въпрос за медийна акция от която се възползват надлежно и избрани политически сили.

Наясно съм също по този начин, че тази медийна акция удря върху рейтинга и престижа на държавното управление и се трансформира в една спънка за естественото действие на настоящето ръководство. Това аз не мога да си го разреша ".

Управлението е едно от най-успешните и не мога да си разреша да тежа на това ръководство като воденичен камък, създавайки условия, предпоставки за публични настроения, митинги и офанзиви, освен от опозицията, а и от извънпарламентарни партии и цели групи на обществото, сподели Симеонов.

Станах вицепремиер, не тъй като това ми е детската фантазия, а единствено тъй като за това упорстваха моите сътрудници – да бъда като поръчител на това ръководство, участвайки в него като подсигурявам поддръжката и на партията, която управлявам, уточни той.

"Затова съм вицепремиер и в никакъв случай не съм поставял изискванията да бъда назначаван за подобен, само че по гледище на моите сътрудници аз поех тази отговорност ".

Смятам, че това е най-правилната постъпка – да не сътворявам проблеми на държавното управление на "Обединени патриоти " на ГЕРБ, сподели Симеонов. Той изреди част от работата си по време на заемането на поста, като заградителното оборудване по границата с Турция, връзките с нашите сънародници в страните с българска диаспора.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР