На извънредна среща в парламента ще бъде обсъдено предложението на

...
На извънредна среща в парламента ще бъде обсъдено предложението на
Коментари Харесай

Извънредно в парламента: Обсъждат прекратяване на дерогацията за „Лукойл“

На изключителна среща в Народното събрание ще бъде разисквано предлагането на ГЕРБ-СДС за преустановяване на дерогацията за внасяне и преправка на съветски нефт на „ Лукойл Нефтохим “.

То е подкрепено от Движение за права и свободи, само че среща съпротивата на държавното управление и на ПП-ДБ.

На срещата са поканени министър председателят Николай Денков и министърът на финансите Асен Василев.

Според финансовия министър Асен Василев няма гаранции, че в случай че България занапред спре да внася съветски нефт, бургаската рафинерия ще може да си обезпечи задоволително надеждни различни доставки.

Мнението си Василев изяви пред БНР във връзка предлагането страната ни да спре да внася съветски нефт още до края на т.г., а не както планува контрактуваното с Европейски Съюз изключение от октомври 2024-та.

На предизборна среща в Добрич водачът на ГЕРБ Бойко Борисов стимулира настояването с голословна съгласно него надценка на литър гориво.

Още в събота в изказване до медиите съпредседателят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски разгласи, че ще поддържат предлагането на ГЕРБ, а гласуването ще покаже дали ръководещите са на страната евроатлантизма или на Русия.

От Движение за права и свободи ще изискат отчети от шефовете на митниците и Национална агенция за приходите дали „ Лукойл “ заобикаля глобите и дали си заплаща налозите.

 
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР