На извънредна сесия утре Общинският съвет в Благоевград ще избере

...
На извънредна сесия утре Общинският съвет в Благоевград ще избере
Коментари Харесай

Общинският съвет в Благоевград избира временен кмет

На изключителна сесия на следващия ден Общинският съвет в Благоевград ще избере краткотрайно изпълняващ длъжността кмет, откакто късно нощес Общинската изборна комисия гласоподава предварителното преустановяване на пълномощията на кмета Румен Томов.

Тази заран документите с решението на ОИК за предварително преустановяване на мандата на кмета Томов бяха изпратени в Общинския съвет, а ръководителят Андон Тодоров насрочи изключителна сесия на следващия ден от 10.30 часа.

Съветниците ще гласоподават кой от четиримата заместник-кметове да поеме краткотрайно ръководството на общината до провеждането на избори.

Официално: Благоевград остана без кмет

След горещо тричасово съвещание 9 от 13 членната ОИК удостовери решението на Върховен административен съд, който счете за основателни претекстовете кметските пълномощия на Румен Томов да бъдат прекъснати поради незаличаването му като търговец в открития от закона период. Преди четири месеца ОИК реши, че това не е съображение, защото постъпките за преустановяване на бизнеса му са били направени.

Снощи кметът разяснява противоположното решение на комисията по този начин: „ Последните няколко решения са чисто политически. Борбата продължава, демокрацията би трябвало да съществува на първо място “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР