На извънредна сесия утре Общинският съвет в Благоевград ще избере

...
На извънредна сесия утре Общинският съвет в Благоевград ще избере
Коментари Харесай

Точно преди Деня на труда избират временен кмет в Благоевград

На изключителна сесия на следващия ден Общинският съвет в Благоевград ще избере краткотрайно изпълняващ длъжността кмет, откакто късно нощес Общинската изборна комисия гласоподава предварителното преустановяване на пълномощията на кмета Румен Томов.
Тази заран документите с решението на ОИК за предварително преустановяване на мандата на кмета Томов бяха изпратени в Общинския съвет, а ръководителят Андон Тодоров насрочи изключителна сесия на следващия ден (30 април) от 10:30 часа, съобщи БГНЕС. Съветниците ще гласоподават кой от четиримата заместник-кметове да поеме краткотрайно ръководството на общината до провеждането на избори.
Кметът Румен Томов бе отхвърлен от Върховен административен съд, тъй като не е напуснал и писмено едноличната си компания в едномесечен период след неговото избиране за поста. На 16 април Върховен административен съд реши да остави в действие решението на благоевградския арбитър Димитър Узунов за преустановяване на пълномощията на кмета.
Томов е обяснил закъснението, че дружно с регистриране на контракта за прекачване на Едноличен търговец " Румен Томов - АЛМА ЕМ " на 25 ноември 2019 година е желал да се впише и изтриване на търговеца. Твърди, че е станало техническа неточност в подаденото заявление за регистриране.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР