На извънредна сесия тази седмица в община Провадия управляващите приеха

...
На извънредна сесия тази седмица в община Провадия управляващите приеха
Коментари Харесай

В Провадия приеха мерки за облекчаване на малкия и среден бизнес

На изключителна сесия тази седмица в община Провадия ръководещите одобриха ограничения за облекчение на дребния и междинен бизнес за периода на оповестеното изключителното състояние в страната.

Мерките са свързани с освобождение на физическите и юридическите лица от възнаграждение на такси за прилагане на пазари, борси, панаири, тротоари, площади, улични платна и терени с друго предопределение, за които се е плащала такса по Раздел 2 от Наредба №8 за определянето и администрирането на локалните такси и цени на услуги на територията на община Провадия, и наеми на общински пространства, които са затворени в резултат на заповедта на министъра на опазването на здравето от 13-ти март до приключване на изключителното състояние.

Извънредното състояние в страната е оповестено с Решение на Народното събрание, обнародвано в Дъждовни води бр.22 от 13.03.2020г.

Мотивът на вносителя на предлагането Димо Димов – ръководител на Общински съвет Провадия е че „ въведеното изключително състояние на територията на цялата страна и икономическата рецесия слага на тестване локалния бизнес и най – към този момент физическите и юридическите лица с дребен и междинен бизнес, за които приходите от него са единственото прехранване “. В предлагането се регистрира, че с оповестяването на изключителното състояние и наложените ограничаващи ограничения е прекратена работата на доста от тях и че с приемането на предлагането се чака понижение на тези доходи в бюджета на общината, само че пък мярката по облекчение на дребния и междинен бизнес се взема с оглед отбраната на ползите на жителите на общината и по целенасоченост. /provaton.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР