На извънредна пресконференция от Министерски съвет премиерът Николай Денков определи

...
На извънредна пресконференция от Министерски съвет премиерът Николай Денков определи
Коментари Харесай

Денков: Докладът на ДАНС е манипулация, ЦИК да си преразгледа решението

На изключителна конференция от Министерски съвет министър председателят Николай Денков дефинира отчета на ДАНС, на база на който ЦИК забрани гласуването с машини, като интензивно мероприятие и операция.

Премиерът прикани ЦИК да преразгледат решението си, съгласно което на локалните избори в неделя ще се гласоподава единствено с хартиени бюлетини. Време има - безапелационен беше Денков.

Той уличи и комисията в неистина, откакто представителят на институцията Ралица Матева съобщи неколкократно по малкия екран в съботния ден, че машините били тръгнали към изборните секции в страната.

„ Срокът за узаконяване на машините е през днешния ден в 17 часа следобяд. ", сподели министър-председателят.

" Вчера ЦИК забрани гласуването с машини. Решението им е след отчет на ДАНС, в който са направени внушения, че някой може да манипулира машинния избор. Машините сега са принтери. Може да се огледа какво са отпечатали “, изясни министър-председателят Николай Денков.

" Докладът на ДАНС е във формат, който не съотвестсва на законовите условия - няма атрибутите, които се изискват от Закона за отбрана на класифицираната информация. Създава се усещането, че преднамерено липсва условието за класифицираната информация, с цел да може този отчет да бъде публикуван оптимално бързо, без инспекция на обстоятелствата, и по този начин да се реализиран манипулативните цели преди самия избирателен ден ", съобщи министър председателят.

" Министерски съвет ще гласоподава оставката на зам.-председателя на ДАНС, сложил подписа си под манипулативния отчет, незабавно откакто получи настояването за това от шефа на организацията ", съобщи той.

„ Всичко се прави в последния миг, с цел да няма време за реакция. Върховния административен съд ще може да се произнесе в понеделник – след изборите. Имате учредения да преразгледате решението си и да позволите машинното гласоподаване. Министерство на вътрешните работи е готово да достави машините “, безапелационен беше той.

" Сигурен съм, че след години събитията то днешния и вчерашния ден ще се учат в учебниците по история като образец за интензивно мероприятие. ", уточни министър председателят.

„ Отново би трябвало да обсъждаме по какъв начин ще гласуваме – с машини или единствено с хартия. На последните локални избори над 600 хиляди бюлетини бяха оповестени за недействителни. Затова след последните локални избори бяха въведени машини. Бюлетини от тях не могат да са недействителни “, съобщи той и посочи, че ЦИК е заблудила обществото.

" По никакъв метод не е заплашен честният избор при потреблението на машините ", безапелационен беше Денков.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР