На извънреден събор на Българския лекарски съюз ръководството на организацията

...
На извънреден събор на Българския лекарски съюз ръководството на организацията
Коментари Харесай

БЛС ще преговаря с НЗОК за по-високи цени на някои от клиничните пътеки

На ексклузивен събор на Българския лекарски съюз управлението на организацията получи мандат да договаря със Здравната каса за по-високи цени на някои от клиничните пътеки - най-много в региона на детското и майчиното опазване на здравето. Принципно единодушие за повишение на цените беше реализирано на среща при премиера при започване на май. За задачата ще бъдат разблокирани 50 милиона лв. от запаса на Националната здравноосигурителна каса.

По време на договарянията със Здравната каса, които ще стартират на следващия ден, Българският лекарски съюз ще упорства допустимо най-скоро да се контракти нарастване на недофинансираните клинични пътеки за лекуване на деца и бременни, както и в региона на пулмологията.

Според ръководителя на лекарския съюз лекар Иван Маджаров, в никакъв случай не се е случвало по средата на годината да се подвигат цени на медицински услуги. В множеството случаи запасът е отивал за възнаграждение на свръх разноски, изясни лекар Маджаров.
лекар Иван Маджаров - ръководител на БЛС: Тука става въпрос за 50 милиона от запаса на НЗОК, който всяка година е гласуван като 3% от общия бюджет на НЗОК. 50 милиона от този запас се отпускат с цел да повишим цените на клиничните пътеки.
Новите цени се чака да влязат на първи юни. Ще се желае и въвеждане на потребителска такса за обзор на дете, която да бъде поета от страната. Председателят на лекарския съюз уточни, че ще упорстват и за повишение на прегледа в профилираната извънболнична здравна помощ, а в случай че се реализира и покачване на първичния обзор в профилираната здравна помощ, ще бъде доста добре.
лекар Иван Маджаров - ръководител на БЛС: Чрез клиничните пътеки ние осигуряваме по-висок доход на лечебното заведение, надлежно и по-високи хонорари за сътрудниците.
Според лекар Маджаров повишението на цените на клиничните пътеки е единственият регламентиран метод за финансиране на лечебните заведения.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР