На извънреден брифинг в Националното следствие бе представена схемата на

...
На извънреден брифинг в Националното следствие бе представена схемата на
Коментари Харесай

Кримилица, олигарси и медии в заговор срещу Гешев, държавата и народа

На ексклузивен брифинг в Националното разследване бе показана схемата на идни обвинявания, в това число и може би част от бъдещи доказателствени материали, които прокуратурата ще употребява по обвинявания и следствия - какви към момента неразбираемо. Беше обявено за лист с магистрати, които са под опасност, само че на брифинга бяха показани фотоси на бележки, листа и бяха пускани записи на диалози.

На брифинга участваха основният прокурор Иван Гешев, шефовете на националното разследване и националната полиция Борислав Сарафов и Атанас Илков, шефката на Софийската градска прокуратура Илиана Кирилова, както и говорителката на основния прокурор Сийка Милева, а брифингът беше с драматургия, в която се подаваха репликите за живописен прочит.

Какво бе оповестено:

В рамките на претършуване и изземване на два адреса в границите на спецакция против проведена незаконна група за пране на пари и данъчни закононарушения са открити лист с имена на прокурори и следователи, озаглавен " Вредители за уволняване ", както и флашки със записи, правени най-вероятно от единия от обвинените, на диалози сред него и хора от престъпния контингент, публицисти и други лица, в които се загатват събирани суми, с цел да бъде уволнен магистрат, а също по този начин и имена като " Цецо от Белград ", Бобоков, " Кокорчо ", намесват се и абревиатурите Политическа партия и Демократична България.

Досъдебното произвеждане е формирано на 14 септември 2022 година след получен конфиденциален отчет от профилирана работа, като сигналът е бил за проведена незаконна група, получаваща приходи от незаконна активност, пране на пари и данъчни закононарушения. Предстои да се реши дали да се отдели и друго досъдебно произвеждане за ОПГ за търговия с въздействие и държане и разпространяване на наркотични субстанции. Голяма част от материалите са класифицирани, като има и данни за закани против лице, занимаващо се с издателска активност и медии.

В качеството на обвинени са привлечени 2 лица Т.И., който е упрекнат за изнудване и държане на наркотични субстанции, а сега не се намира в България. Вторият обвинен носи буквите Д.Г., който е обвинен за владеене и разпространяване на опиати и сега е в ареста. Той е осъждан за безчинство, причиняване на междинна телесна щета и присъединяване в ОПГ.

По време на следствието против едно от лицата са отправени закани към магистрат, който си е направил отказ.

В дома на първия обвинен Т.И. е открит кокаин, както и лист, на който са били отпечатани имена на съдии, прокурори и следователи, озаглавен " Вредители за уволняване ". Въпросните магистрати са от някогашните спецсъд и спецпрокуратура, означи представителят на основния прокурор Сийка Милева.

В дома на втория са открити с изключение на опиати и голям брой банкноти от 50 и 100 евро, а също по този начин и много забавни други материали - писмо на британски, съдържащо следното: " Здравей, скъпи приятелю, всичко е ок по тематиката. Продължавайте по този начин, когато приключим, всички ще сме щастливи. Изпращам ти парите за разноските на Димитър и нашите други другари. Ако имаш потребност от повече, може да се обадиш или да се обадиш на Дорин. В непрекъснат контакт сме с индивида от Белград и всичко е в синхрон (...) "

Друго писмо, този път на български, пък гласи: " Имаме безкрайно финансиране от Цецо от Белград за Гешев. Той поема лобистите от Щатите. Къро също е отсреща и Овидиу от Швейцария. (...) Важно е да намерим хора да пищят против Каскета, ние ще им кажем какво. Тони Парфюма на Кокорчо също търси компромати и ще оказва помощ. После нашите хора ще си го поемат от Щатите, с цел да го приключим. Има и по-радикални разновидности, само че към този момент по този начин действаме. Митко С. "

Интересни записи са открити на флашките, конфискувани при тараша. Прокуратурата пусна пред публицистите на конференцията 15 броя записи, като подчертаха, че заглавията на показаните файлове са такива, каквито са били открити от направилия записите. В диалозите вземат участие 5 лица - обвиненият Д.Г., Красимир Каменов (Къро), познато лице от контингента, друго лице, за което има данни, че е публицист, човек, доближен до Къро, чиято идентичност се обяснява, както и румънският и френски жител, търсен от Интерпол за опит за машинация и ОПГ Овидиу Семенеску.

От начертаните схеми и изложените " доказателства " съгласно късите мнения, би трябвало да стане ясно, че Иван Гешев е жертва на мафията, олигарсите и съветското зловредно въздействие, както и че за отстраняването му е вложен безграничен запас.

" Щом 400 000 се дават за премахване на върховен полицейски чиновник, то, чисто теоретично - какъв брой би коствал един закон за закриване на профилираните структури, попита реторично откакто бяха излъчени записите основният прокурор Иван Гешев. Той самия анонсира, че участва на брифинга, тъй като съгласно интернационалните стандарти по значими каузи информация би трябвало да се дава от основния прокурор, най-висшестоящият началник на службата и на национално равнище.

" Става въпрос за проведена офанзива на олигарси и мафията против страната и сигурността на българските жители. Това касае националната сигурност и ДАНС би трябвало да отговори на тези въпроси, сигурен съм и че министър Демерджиев и Министерство на вътрешните работи също ще извършат инспекции за тези опити за събиране на 400 000 за премахване на полицейски чиновници ", сподели още обвинител номер едно.

И попита, визирайки проектозакона за надзор на основния прокурор, създаден от служебния министър Зарков - дали тези текстове, които били очевидно противоконституционни, са писани в министерството или някъде другаде и са излъчени на " задната седалка на някой джип до Народното събрание ", визирайки набралата известност преди време фотография на съпредседателя на Демократична България Христо Иванов в джипа на предприемача Бобоков.

" Не знам какво значат тези абревиатури ", отговори Гешев на въпрос дали прокуратурата не се намесва в предизборната акция, оповестявайки записи, на които се чуват абревиатури Политическа партия и Демократична България.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР