На извънреден брифинг в Министерски съвет, премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът

...
На извънреден брифинг в Министерски съвет, премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът
Коментари Харесай

Следят здравния ни статус с мобилно приложение

На ексклузивен брифинг в Министерски съвет, министър председателят Бойко Борисов, вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев, ръководителят на Националния действен щаб ген.-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски и представители на „ Информационно обслужване “ показаха национална осведомителна система за битка с COVID-19.
"Компанията ни осъществя мобилна апликация, която е ориентирана самодейно жителите да осведомят за своето здравно положение. В рамките на 10 изградихме системата, която по автоматизиран път стига до органите на Министерство на вътрешните работи и страната. Системата е обвързвана с хората, които са под карантина. Информация въведена един път може да се употребява от всички държавни институции, лекари, доброволци и по този начин няма да се губи време. В Сингапур и Тайван употребяват същата апликация. Така жителите всеки ден могат да виждат здравния си статус, а страната също ще е осведомена с действителната обстановка ", разкри Ивайло Филипов от "Информационно обслужване ".
"Мобилното приложение ще може да бъде свалено непринудено от всеки жител. Така всеки ще може да показа своя здравен статус и щабът да бъде осведомен своевремнно със обстановката. Щабът ще може да реши къде да бъде настанен човек, който се усеща зле сред Ямбол и Сливен примерно. Така ще се знае къде да бъде пратена колата за спешна помощ. Даването на данни ще е изцяло непринудено. Първо се вкарват персонални данни - ЕГН и приложението единствено прави калкулации за години и пол. Въвеждат се данни за хронични болести. Въвеждат се данните за температура, суха кашлица, гадене, посиняване на устните, всичко. Така Щабът ще получва незабавно признаците. Приложението ще се популяризира и от трите мобилни оператора у нас. Данните ще се съхраняват в Министерството на здравеопазването. При нас няма да остават безусловно никакви данни ", добави Пламен Цеков от компанията, създала приложението.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР