На изминалия национален шампионат по спортна гимнастика в САЩ малката,

...
На изминалия национален шампионат по спортна гимнастика в САЩ малката,
Коментари Харесай

Малката голяма Симон Байлс, която преодолява гравитацията

На миналия народен шампионат по спортна гимнастика в Съединени американски щати дребната, безстрашна Симон Байлс още веднъж победи и отбрани купата си на решителен първенец. Направи освен това – тя извърши извънредно комплицирани съчетания, както на земя – двойно салто с троен винт, по този начин и на греда, където добави наложителната си стратегия с изцяло нови придвижвания. С това момичето, което са считали за прекомерно ниско, сподели, че може да преодолява законите на гравитацията, без необятната усмивка да слиза от лицето й, продължавайки да пренаписва историята на международната гимнастика.
    View this post on Instagram           
A post shared by Simone Biles (@simonebiles) on Aug 12, 2019 at 9:06am PDT

Може би някои от вас помнят изключителното й показване на Олимпиадата в Рио де Жанейро през 2016-а, откъдето младата спортистка си потегли с 5 медала, 4 от тях златни, с което се подреди измежду най-награждаваните самостоятелни спортисти. Признавам, че тогава по няколко пъти си пусках видеата с нейните съчетания, а даже не съм толкоз огромен почитател на спортната гимнастика. Да, толкоз вдъхновяваща е Симон Байлс!



Тя не се въздейства от стандартите и дискриминирането, които към момента се прокрадват, даже и в спорта, по отношение на афроамериканките и не стопира да побеждава на инат на това, че първоначално никой не е вярвал, че ще стигне дотук. Мнозина не знаеха по какъв начин ще продължи кариерата й, когато многократната международна шампионка също съобщи, че е била полово насилвана от лекаря на олимпийския тим – Лари Насар. И освен тя, и освен нейните съотборнички – Али Рейзман, Габи Дъглас и Макейла Мароуни, а още стотици девойки, които години наред не подозират, че „ специфичното отношение “ на лекаря, който облекчава болките им, в действителност е полово посягане.

„ Повярвайте ми, когато за първи път изрекох тези думи, беше в пъти по-трудно, в сравнение с сега, когато ги пиша. Не желаех да споделям историята си по доста аргументи, само че в този момент знам, че виновността не е моя. Не е обикновено да получаваш каквото и да е отношение от лекаря на тима, на който вярваш, а той ужасяващо да го дефинира като „ особено “ отношение. Това е изцяло недопустимо, непоносимо и разрушаващо, изключително идвайки от човек, на който ми бяха споделили да се доверя. Дълги години се питах: „ Аз ли бях наивна? Моя ли е виновността? “. И към този момент знам отговора на тези въпроси. Не. Не, не беше моя виновността “, написа тогава Симон, която мъчно съумява да се върне в залата, с цел да стартира подготовката си за Олимпидата в Токио през 2020 година. Въпреки това го прави.

„ Обещах си, че историята ми ще бъде доста по-велика от това. И ви давам обещание, че ще дам всичко от себе си в никакъв случай да не се отхвърлям “, добавя още гимнастичката.

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР