На изложението във Франкфурт италианският производител Lamborghini показа най-бързата версия

На изложението във Франкфурт италианският производител Lamborghini показа най-бързата версия ...

Lamborghini представи най-бързия Huracan Spyder.


На изложението във Франкфурт италианският производител Lamborghini показа най-бързата версия на суперавтомобила си Huracan Spyder.

Моделът Huracan Evo от "най-младата" моделна гама на марката представлява техническа еволюция на Huracan Performante от 2017 г. Той стана известен с това, че постави нов рекорд на "Нюрбургринг" за автомобили за производство - 6,52 мин, като подобри постижението на Porsche 918 Spyder с 5 сек.

Huracan Evo Spyder се задвижва от 5,2-литров атмосферен V10 двигател с мощност 640 к.с. Той ускорява автомобила от място до 100 км/ч за 2,9 сек, а кабриолетът тежи със 122 кг. повече от купето, който взима първите 100 км/ч за същото време. Покривът на Huracan Evo може да бъде свален за 17 секунди при скорост до 50 км/ч.

В оборудването влиза задвижване на четирите колела на базата на муфа Haldex (пето поколение) с механичен самоблокиращ се диференциал на задния мост, както и 7-степенна роботизирана скоростна кутия LDF. Има още система за контрол на динамиката Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata (LDVI) със специален алгоритъм на работа, която в реално време обработва данните от системата 4х4 и адаптивното окачване.

Още снимки вижте в AutoMedia.bg
По публикацията работи: Красимир Ангелов

Източник: dnes.bg