На изключително брутална ало-измама стана 76-годишен мъж от плевенско. Той е

...
На изключително брутална ало-измама стана 76-годишен мъж от плевенско. Той е
Коментари Харесай

Ало-измамници изтеглиха кредит от името на старец

На извънредно брутална ало-измама стана 76-годишен мъж от плевенско. Той е дал персоналните си данни и на негово име е изтеглен заем, както и пари от банковата му сметка. За това оповестяват от ОД на МВР в Плевен. Потърпевшият е подал сигнал през вчерашния ден в полицейския сектор в Тръстеник към районно управление (на МВР) в Долна Митрополия.

Обяснил е, че от 12 декември към персоналния си мобилен номер и през приложение е получил голям брой позвънявания от разнообразни комуникатори на мобилен оператор. Непозната жена го е въвела в подвеждане, че откакто влага (преведе) парична сума в размер на 250 евро, ще натрупа дял и ще придобие право за разпределяне на безлихвен заем.

76-годишният мъж е изпратил фотография на персоналната си карта, идентификационни данни на кредитната си карта, както и пин код за интернет банкиране.

На 18 декември на негово име е провиснал паричен заем в размер на 2000 лв., който е незабавно трансфериран. От персоналната му сметка е изтеглена и налична сума в размер на 2400 лв., която е преведена по сметка в друга банка в България.

По случая е сезирана Районната прокуратура в Плевен. Образувано е досъдебно произвеждане, съобщи Българска телеграфна агенция. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР