На историческия първи турнир по карате в категорията до 55

...
На историческия първи турнир по карате в категорията до 55
Коментари Харесай

Бездънната наглост на един бивш спортен министър

На историческия първи шампионат по карате в категорията до 55 кг. 21.годишната Ивет Горанова победи украинската представителка Анжелика Терлюга с 5:1. Горанова обезпечи четвърти орден в актива на България на Олимпиадата в Токио.

Цяла България плака дружно с Ивет Горанова. Подкрепата и гордостта струеше в обществените мрежи през целия ден на фона на обтегнатата обществено-политическа конюнктура у нас. Една реакция обаче направи усещане. Лошо усещане.

Бившият състезателен министър от третия кабинет на Борисов Красен Кралев поздрави младата Ивет, само че не пропусна да присвои триумфа й като собствен.

“Гордейте се, българи! 13-годишното очакване свърши! България има своя нов олимпийски първенец.

Едно 21-годишно момиче от Долна Митрополия ни накара да се усещаме горди! Ивет Горанова реализира пет безапелационни победи и донесе купата, която толкоз доста чакахме!

Браво Ивет!

Горд съм и с представянето на Евелина Николова, която взе бронз в битката и то с безапелационен туш!

На първата си конференция така наречен длъжностен министър на спорта бе безапелационен, че не може да носи отговорност за представянето ни в Токио. Благодаря му!

Категорично поемам цялата отговорност за представянето ни! До последния момент. И съм сигурен, че ще има още доста триумфи!

Показахме по какъв начин може да се работи вярно в спорта, с цел да се върнат още веднъж триумфите. Сега остава да го продължим!”, написа Красен Кралев в персоналния си профил във Фейсбук.



Същият Красен Кралев, който по време на предизборната акция се опита да завоюва политически дивиденти по време на награждаването на женските ни национали по волейбол след мача с Хърватия в Русе. Бившият министър на младежта и спорта от ГЕРБ връчи медалите в качеството си на европейски дипломат на волейбола, само че публиката го освирка бурно, а спортистките се обърнаха с тил.

Кралев пое цялата отговорност за триумфа на Ивет Горанова, който се случи… макар Красен Кралев и спортното министерство. Условията, които се оферират на родните ни спортисти, не са най-благоприятните. Казано с елементарни думи - техните противници са доста по-привилегировани, тъй като упражняват при по-добри условия, обезпечени им от страната.

Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР