На инвеститорите може да им се наложи да бъдат по-внимателни,

...
На инвеститорите може да им се наложи да бъдат по-внимателни,
Коментари Харесай

Председателят на Standard Chartered: Китай продължава да е добро място за инвестиции

На вложителите може да им се наложи да бъдат по-внимателни, когато влагат пари в Китай, само че към момента има доста благоприятни условия за вложения във втората най-голяма стопанска система на планетата. Това съобщи пред Си Ен Би Си ръководителят на банката Standard Chartered Хосе Винялс.

През последните месеци акциите на редица китайски компании поевтиняха доста, откакто Пекин вкара нов разпореди, засягащи голям брой браншове, в това число софтуерния и просветителния.

Тази седмица бе регистрира спад и при цените на акциите на китайските производители на електрически коли, откакто министърът на индустрията и осведомителните технологии Сяо Яцин съобщи, че в бранша има прекалено много компании и че е нужна консолидация.

„ В медиите започнаха да се появяват изявления от рода на „ става ли Китай място, в което не може да се влага? “. Аз не съм на това мнение “, разяснява Винялс.

Според него браншове може да са обременени с спомагателни провокации, като по думите му вложителите би трябвало да бъдат по деликатни с това къде влагат парите си.

„ Като цяло обаче Китай продължава да е извънреден източник на благоприятни условия за частния бранш “, сподели още той, като добави, че Пекин последователно отваря финансовия си бранш и дава достъп само че интернационалните компании.

 Затягането на регулаторния надзор в Китай среща разнообразни реакции във финансовия свят и противоположни мнения от имена като Рей Далио, Джордж Сорос и Дейвид Рош.

Винялс разяснява и възходящата инфлация в международен мащаб, като съобщи, че не чака тя да е огромен проблем.

„ Аз имам вяра, че инфлацията, на която ставаме очевидци, изключително в Съединени американски щати и другите западни страни, е значим временен съставен елемент. Моето мнение е, че инфлацията няма да е огромен проблем. Има обаче риск тя да се трансформира в по-голям проблем, в сравнение с чакаме “, сподели той, като добави, че един сходен сюжети би „ усложнил нещата “.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР