На интервал между 20 и 40 минути ще се движат

...
На интервал между 20 и 40 минути ще се движат
Коментари Харесай

Транспортът в София ще се движи на 20-40 минути в новогодишната нощ

На период сред 20 и 40 минути ще се движат коли по линиите на градския превоз в Новогодишната нощ в столицата. Очаква се да работят и по-малко таксита, в сравнение с в делничните дни.

Осигурени са коли по трамвайните линии 5, 7, 8, 12, 18, 20 и 22, тролейбусните линии с номера 1, 2, 4 и 9 и по автобусни линии с номера 83, 85, 102, 213, 285 и 310. Интервалите на придвижване ще бъдат сред 30 и 50 минути. Заради Новогодишния концерт на площад "Александър първи " нощните линии са с направления "Люлин ", "Младост ", "Обеля ", Студентски град, "Овча купел ", автостанция "Изток " и "Дружба " 2, квартал "Гоце Делчев " ще се движат по бул. "Дондуков " вместо по "Цар Освободител ". "В новогодишната нощ ще се движи и метрото ", сподели пред БНР Антон Деспотов от Центъра за градска подвижност: "От метростанция "Младост " 1 до метростанция "Витоша " ще бъдат на период от 20 минути, а от метростанция "Младост " 1 до летището и до Бизнес парка на 40 минути ".

На първи януари градският превоз също ще се движи по празнично разписание.

От тази заран се уголемява зоната със възбрана за престой и паркиране на пътни транспортни в региона към площад "Княз Александър Първи ", където се провежда Новогодишният концерт "Сцена под звездите ".

Днес от 8 до 19.30 ще има ограничавания за ул. „ Кн. Александър I “ сред бул. „ Цар Освободител “ и улица „ Съборна “, на площада и на улица „ Дякон Игнатий “.

До на следващия ден сутринта възбраната се отнася и за паркинга сред Националната художествена изложба и постройките на Народното събрание и Българска народна банка, а също и за част от улиците "Г. Бенковски “ и „ Аксаков “.

С концерт под звездите ще бъде посрещната и Новата 2019-а година в центъра на София, на площад "Княз Александър I ".

Концертът ще стартира в 22 часа. На площада ще дойдат Марияна Попова, Орлин Павлов, БО БО, Рут Колева и Стефан Вълдобрев, танцьорите от фолклорния отбор "Седеф " и солистите на балет "Арабеск ".

Спортисти и актьори ще насочат благопожелание към българите в особено снимани видеообръщения. Преди празника пък обществените мрежи предизвестяват, че многото пиратки и фойрверки могат да стресират съществено домашните ви любимци.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР