На интернет страницата на Агенция „Пътна инфраструктура“ в „Профил на

...
На интернет страницата на Агенция „Пътна инфраструктура“ в „Профил на
Коментари Харесай

АПИ публикува поискания от БСП договор за отсечка на АМ Хемус, печалбата е за милиони

На интернет страницата на Агенция „ Пътна инфраструктура “ в „ Профил на купувача “ е оповестен договорът за построяването на 134 км от автомагистрала „ Хемус “ в сектора от пътен възел „ Боаза “ до пресичането с път I-5 Русе - Велико Търново, оповестиха от АПИ.
Съгласно контракта, държавното сдружение " Автомагистрали " може да завоюва най-много 10% от общата сума по плана т.е. облагата може да е най-вече 135 млн. лв. или 1 млн. лв. на километър. АПИ обаче може когато и да е да ревизира какво и по какъв начин строи " Автомагистрали ", а строителството на права продължава сред 3 и 4 години!
Договор № Д-122/20.12.2018 година с „ Автомагистрали “ ЕАД е в приложения линк - http://www.api.bg/PROXY/index2.php?/public/index.jsp?proc=1198. АПИ дава контракта, макар че осъществяването на строително-монтажните работи на инфраструктурния план, предоставени по член 14, алинея 1, т. 6 от Закона за публичните поръчки не изисква неговото издание.
Договорът с „ Автомагистрали “ ЕАД е изпратен и на народните представители от Парламентарната група „ Българска социалистическа партия за България “ в 44-то Народно заседание.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР