На International Manufacturing Technology Show (IMTS), HP Inc. представи HP

...
На International Manufacturing Technology Show (IMTS), HP Inc. представи HP
Коментари Харесай

HP представи 3D печат на метали за масова продукция

На International Manufacturing Technology Show (IMTS), HP Inc. показа HP Metal Jet - най-иновативната 3D технология за високообемно произвеждане посредством щемпел на висококачествени железни елементи. Осигурявайки до 50 пъти по-висока работливост на доста по-ниска цена от останалите способи за 3D щемпел, HP Metal Jet бива внедрен от производители като GKN Powder Metallurgy и Parmatech за произвеждане на железни елементи. С технологията ще бъдат осъществявани поръчки за компании като Volkswagen и Wilo и новаторските водачи във отвесния пазар като Primo Medical Group и OKAY Industries.

Като част от задачата да трансформира метода, по който светът проектира и създава, HP Inc. показа също Metal Jet Production Service, давайки опция на потребителите по света бързо да основават 3D планове, да създават крайни елементи в огромни размери и да интегрират HP Metal Jet в техните дълготрайни проекти за произвеждане.

„ Ние сме в разгара на цифрова индустриална гражданска война, която ще трансформира индустриален бранш на стойност 12 трилиона $. HP Inc. има основна роля в тази промяна, като е една от първите компании в всеобщото произвеждане на 3D пластмасови елементи, която в този момент уголемява приноса си и с HP Metal Jet, новаторска 3D технология за щемпел на метали “, сподели Dion Weisler, изпълнителен шеф и президент на HP Inc. „ Възможностите са големи – автомобилостроене, индустрия и медицинския бранш създават милиони железни елементи всяка година. Новите платформи за 3D щемпел на HP Metal Jet и Production Service покачват скоростта, качеството и успеваемостта, с цел да дадат опция на нашите консуматори изцяло да премислят метода, по който проектират, създават и дават нови решения в цифровата епоха. “

HP Metal Jet е новаторска технология, която употребява повече от 30-годишниния опит в печата и химичните нововъведения на HP Inc. С размер 430 x 320 x 200mm, 4 пъти по-добро впръскване на дюзите и 2 пъти повече ленти за щемпел и доста по-лека заварка, HP Metal Jet дава по-висока продуктивност и надеждност, на налична цена и ниски оперативни разноски спрямо другите решения за 3D щемпел на метали. HP Metal Jet ще предлага елементи от неръждаема стоманена, които имат изотропни свойства, покриващи или даже надминаващи ASTM и MPIF стандартите.

Трансформация на промишлеността с технологията HP Metal Jet

В първото по рода си съдействие в индустрията, HP си партнира с GKN Powde r Metallurgy , за внедряване на HP Metal Jet в техните фабрики за произвеждане на функционални железни елементи за водещи компании в автомобилостроенето и индустрията, в това число Volkswagen и Wilo . GKN Powder Metallurgy е международният водач в производството на материали и артикули посредством прахови металургични технологии, който има марките GKN Sinter Metals, GKN Hoeganaes и GKN Additive Manufacturing. Компанията създава повече от 3 милиарда елементи годишно и чака да печата милиони висококачествени HP Metal Jet съставни елементи за своите клиенти от всички промишлености от началото на идната година.

„ Ние сме в повратната точка на една вълнуваща нова епоха, от която няма да има връщане обратно: бъдещето на всеобщото произвеждане с 3D щемпел. Новата технология HP Metal Jet ни дава опция да разтеглим нашия бизнес като развиваме нови благоприятни условия, които преди костваха прекомерно скъпо “, съобщи Peter Oberparleiter, изпълнителен шеф на GKN Powder Metallurgy. “Нашето ДНК и експертиза в праховото произвеждане и обработка на железни елементи, дружно с цифрово обвързваните системи, ще ни дадат опция да преведем индустриализацията до нови равнища. Чрез съчетание на силите на HP и GKN Powder Metallurgy, ще засилим продуктивността и опциите на нашите клиенти до невиждани равнища, с помощта на икономическите и механически прерогативи на HP Metal Jet технологията,. “

Volkswagen, един от най-големите и най-иновативни производители на транспортни средства в света, интегрира HP Metal Jet в своята дълготрайни проекти за дизайн и произвеждане. Сътрудничеството сред Volkswagen, GKN Powder Metallurgy и HP дава опция за бързо производството на всеобщи персонализирани елементи като самостоятелни ключодържатели и външни табели. Дългосрочният проект на Volkswagen да употребява HP Metal Jet включва също по този начин и производството на функционални елементи със обилни структурни условия като копчета за промяна на предавките и огледални стойки. Когато нововъведенията, като да вземем за пример електрическите транспортни средства, влезнат в всеобщата продукция, потреблението на HP Metal Jet се чака да има и спомагателни приложения като произвеждане на олекотени изцяло сертифицирани за сигурност железни елементи.

„ Автомобилната промишленост се трансформира - потребителите в този момент освен чакат персонализация, само че до 2025 марките на Volkswagen Group ще показа 80 нови електрически модела “, сподели лекар Martin Goede, шеф на софтуерно обмисляне и развиване във Volkswagen. ”Една единствена кола се състои от шест хиляди до осем хиляди разнообразни елементи. Голямо преимущество на технология като HP Metal Jet е, че ни разрешава да произвеждаме доста от тези елементи без първо да е належащо да се вършат индустриални принадлежности. Намалявайки времевия цикъл за произвеждане на части можем да осъществяваме по-висок оборот на всеобща продукция доста бързо. Точно по тази причина новата платформа на HP Metal Jet е огромен скок напред за промишлеността и с неспокойствие чакаме да вдигнем летвата до там, където е допустимо да предоставим още повече стойност и иновативност за нашите консуматори. “

GKN Powder Metallurgy също по този начин се възползва от HP Metal Jet технологията, с цел да създава рентабилни индустриални елементи с висока хидравлична успеваемост за Wilo, световен водач в решенията за помпи и напоителни системи. Wilo чака HP Metal Jet технологията да създава първоначални хидравлични елементи като ротори, дифузери и помпени корпуси с необятно вариращи размери, които би трябвало да са устойчиви на интензивно засмукване, налягане и температурни съмнения.

Подобряване на опазването на здравето с HP Metal Jet

В услуга на здравната промишленост, HP също си партнира с Parmatech, компания от фамилията на ATW, с цел да разшири всеобщата продукция на Metal Jet елементи за своите клиенти, в това число OKAY Industries, Primo Medical Group и други. Parmatech е международен водач в металообработването и е пионер в производството на метал от повече от 40 години, специализирайки в продукцията на налични, висококачествени железни елементи за медицинските и индустриалните браншове.

„ HP Metal Jet съставлява първата действително използвана 3D технология за произвеждане на железни елементи в промишлен размер. Нашите клиенти изискват голяма продуктивност, качество и надеждност, и напредналата технология на HP ни дава увереността, че ще реализираме резултат оттатък упованията “, сподели Rob Hall, президент на Parmatech. “Очакваме с неспокойствие да внедрим HP Metal Jet в нашите предприятия и да стартираме да произвеждаме комплицирани елементи като хирургически ножици и ендоскопски хирургически челюсти, както и нови детайли и геометрии, невъзможни за произвеждане до в този момент със общоприетите металообработващи технологии. HP Metal Jet технологията ще има основна роля в нашата задача да създаваме новаторски решения за неповторимите потребности на нашите консуматори. “

Предназначен за всеобща продукция: Цена и наличия за HP Metal Jet

През първата половина от 2019, потребителите ще имат опцията да качват 3D проектирани файлове и да получават висококачествени елементи в огромни размери, с помощта на Metal Jet Production Service . Частите ще бъдат създадени в съдействие с сътрудниците на HP GKN Powder Metallurgy и Parmatech, с цел да се обезпечи най-високият стандарт на инженерно и индустриално качество.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР