На интересно и рядко явление станаха свидетели жителите и гостите

...
На интересно и рядко явление станаха свидетели жителите и гостите
Коментари Харесай

Пияни птички напълниха парковете на Москва

На забавно и рядко събитие станаха очевидци жителите и гостите на Москва през последните дни. Парковете и градинките на съветската столица се изпълниха с опиянени птички. Причина за неестественото положение на пернатите е смяната в температурата на въздуха, която отключи процеса на ферментация на плодовете на дървото офика, което е необятно публикувано в Русия, написа "Монитор ".
Нищо не подозиращите птички лакомо си хапвали съдържащите алкохол плодове и безусловно губели схващане. В тази връзка опитни орнитолози приканиха московчани да не пипат падналите на земята пернати и да не се пробват да им оказват помощ, а да ги оставят да изтрезнеят на пресен въздух.
Най-често жертва на ферментиралата офика ставали червенушките и копринарките, чиито черен дроб не е в положение да разгражда алкохол и по тази причина те изпадали в безсъзнание, предизвестяват експертите. В началото на годината сходно събитие бе следено в Новосибирск, където пияни птици падаха от дърветата.
Преди време в Нова Зеландия пък опиянени от ферментирала гуава дървесни гълъби се трансфораха в същинско тестване за локалните водачи. Загубилите ориентировка птици се врязваха с цялостна мощ в предните стъкла на движещите се коли.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР