На интересен феномен се натъкнаха мерикански учени. Те изчислиха, че

...
На интересен феномен се натъкнаха мерикански учени. Те изчислиха, че
Коментари Харесай

За век и половина хората изстинали с почти половин градус

На забавен феномен се натъкнаха мерикански учени. Те пресметнаха, че от средата на 19 век до през днешния ден междинната телесна температура на индивида е спаднала от 37 до 36,6 градуса по Целзий. Изследването е оповестено в научното списание eLife.

Учените стигат до това умозаключение откакто съпоставят резултатите от няколко сходни изследвания, извършени от 1862 година до 1930 година, от 1971 година до 1975 година и от 2007 година до 2017 година. В първия интервал записаната междинна телесна температура на индивида е била по-висока спрямо втория интервал, а индикаторът за втория интервал надлежно пък е по-висок, в сравнение с в третия. Най-общо през XIX век телесната температура е приблизително 37 °C, а през XXI век към този момент е 36,6 °C.

На база направени калкулации учените откриват също, че всяка година телесната температура на хората спада с към 0,003–0,004 градуса. Според специалистите, повода за това " изстудяване " е, че за разлика от 19 век, актуалния човек се нуждае от по-малко сила в всекидневието си и по-рядко му се постанова да контролира независимо градусите, осигуряващи му възприятието за комфорт у дома и на публични места.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР