На икономиката на САЩ може да отнеме по-голямата част от

...
На икономиката на САЩ може да отнеме по-голямата част от
Коментари Харесай

В САЩ прогнозират $7,9 трлн. щети от пандемията за десетилетие

На стопанската система на Съединени американски щати може да отнеме по-голямата част от идващото десетилетие, с цел да се възвърне от пандемията, гласи нов разбор на Congressional Budget Office - федерална организация към Конгреса.

Тя предизвестява, че пандемията ще понижи общото икономическо произвеждане през идващите 10 години със $7,9 трлн., или 3% от Брутният вътрешен продукт за десетилетито, по отношение на прогнозите от януари. Без да считаме инфлацията, вредите възлизат на $15,7 трлн., или 5,3% от Брутният вътрешен продукт.

Ревизията регистрира упованията за понижени потребителски разноски. Освен това, скорошният спад на цените на електрическата енергия ще понижи доста вложенията в бранша. Според CBO, пакетът от тласъци на стойност $2 трлн. единствено отчасти може да се оправи с вредите.

Все отново от организацията показват, че в прогнозите има огромна доза неустановеност, защото никой не знае по какъв начин ще се развие пандемията и по какъв начин ще отговори стопанската система.

Ако можем да съдим по историята, за пазара на труда и положението на семейството ще отнеме надалеч повече време, с цел да се възстановят. Кризата от 2008 година лиши надалеч по-малка хапка от Брутният вътрешен продукт, в сравнение с специалистите чакат в този момент. Но 10 години след Голямата криза благосъстоянието на самостоятелните американци занапред стартира да се възвръща.

Нийл Ширинг, основен икономист в Capital Economics, съобщи, че множеството огромни стопански системи са в сходна позиция - най-малко в средносрочен проект. " Спадът доближи дъно, само че възобновяване ще бъде постепенно и неравно. До края на 2022 година множеството стопански системи ще бъдат под равнището, на което посрещнаха вируса ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР