На Игнажден, когато по стара традиция е важно добри хора

...
На Игнажден, когато по стара традиция е важно добри хора
Коментари Харесай

Коледари станаха полазници в Община Варна 


На Игнажден, когато по остаряла традиция е значимо положителни хора да влязат в дома ти, коледари огласиха с песни и наричания за здраве и благоденствие община Варна. Народният бит извършиха малчугани от детска ясла №14 „ Звънче, от ДГ №4 „ Теменужка “ и възпитаници от СУ „ Елин Пелин “ – с началник Тодор Тодоров. Гостите бяха посрещнати от кмета Иван Портних и ръководителя на Общински съвет Тодор Балабанов.

„ Събрали сме се събрали, все тим момци коладници, ни рано ранили, ни късно къснили. Таман сме в точния момент стигнали. Дълги друми друмували, мътни реки минували, че изцапали бели навуща, бели навуща, черни гимии. Този собственик ние го мислехме за неприятен човек, той се оказа добър човек – ни се дърли, ни се гърли. Че ни подари с добра дара, добра дара – вит извит кравай! На кравая сребро и злато и кръв до момента в който. Тоз кравай, млян, премлян, вит, извит, пред Бога печен – на нас наименуван! Колкото зрънца има в него – толкоз здраве и берект в тази къща! А кажете, дружино, таз богатства дума – амин! “, благослови станеникът. Кметът Иван Портних ги подари с добра дара – погача и пара.

„ Скъпи коледари – дребни и огромни, благодаря Ви, че през днешния ден, на Игнажден, Вие станахте полазници в община Варна! Благодаря Ви от сърце за усмивките, топлината и коледното въодушевление, което внесохте тук. Желая Ви здраве, радостни игри на дребните, триумфи в учението на по-големите и доста дарове под елхата. Поздравявам и Вашите родители и учители, които Ви учат да обичате българските традиции и обичаи! На всички поисквам светли и топли празнични дни! “, съобщи кметът.
На тържеството участваха Лилия Христова, шеф на дирекция „ Образование и юношески действия “, родители и учители. На финала представители на двете работодателски организации при учебните заведения подариха кмета с коледен подарък и благопожелание за триумфи в професионален и персонален проект.

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР