На хранителните стоки в държавния резерв се правят проверки всеки

...
На хранителните стоки в държавния резерв се правят проверки всеки
Коментари Харесай

Сериозно влошаване на запасите в резерва, ако не се приеме бюджет

На питателните артикули в държавния запас се вършат инспекции всеки месец. От случая с изчезналите 30 тона кашкавал от запаса в град Елена не сме имали такива проблеми.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria в.и.д. ръководител на Държавната организация „ Държавен запас “ Асен Асенов.

Назад в годините са се случвали сходни неща, въпреки и доста рядко и организацията преви всичко допустимо да предотврати сходни похищения.

Удължаването на бюджета може да продължи работата на запаса, без да се наруши неговия темп, само че неприемането на бюджет би се отразило доста отрицателно върху организацията. Дейностите на държавния запас и военновременните ресурси не са единствено по пазаруване, само че и по поддържане, което изисква финансови средства.

 
Ако няма бюджет може да има съществено утежняване на качествата на съхраняваните ресурси. Натрупване няма да има и поддръжката ще бъде сведена до санитарния най-малко. Работата ни би била съвсем невъзможна.
Не купуваме рекордни количества горива. Съотносими са количествата, които всяка година купуваме. Последното разпределяне на финансови средства беше във връзка със почналата наказателна процедура по отношение на страната ни от Европейската комисия за дефицит на количества по закона за наложителните ресурси на петрол и нефтопродукти. Правителството направи всичко допустимо, с цел да отчетем някакъв прогрес.

Всички покупко-продажби, които организацията подписва се вършат на борсата, където всеки може да взе участие. В годините обратно се е случвало да са напълно разнообразни участниците.

През предходната година сме купили рекордно количество зърно, с цел да няма страната ни проблем в този аспект.

Вижте цялото изявление във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР