На хоризонта се задава пореден уикенд, а още по-хубавото е,

...
На хоризонта се задава пореден уикенд, а още по-хубавото е,
Коментари Харесай

Уикенд в Белоградчик

На хоризонта се задава следващ уикенд, а още по-хубавото е, че прогнозите са за слънчево и топло време. Това автоматизирано значи, че имаме късмет да мръднем по всички страни и да си създадем разходка.
 Уикенд в Чепеларе и Златоград
Уикенд в Чепеларе и Златоград

За всекиго по нещо

Днес сме се спрели на Белоградчик, тъй като на територията на общината са непокътнати културни монументи от разнообразни столетия. Белоградчишката цитадела е една от най-добре непокътнатите замъци у нас и е наложителна спирка при визитата ни.

Публикация, споделена от LiveLoveBulgaria (@livelove.bulgaria) на Мар 16, 2019 в 12:16 PDT

Историята ѝ стартира от ІІІ век от н.е., когато римляните са я построили, с цел да служи като защита на стратегически пътища, минаващи през региона. Крепостта се състои се от три крепостни двора и една площадка.

Публикация, споделена от Eduard Pavlov на Мар 20, 2019 в 12:18 PDT

В непосредствена непосредственост е крепостта Латинското кале, която също може да бъде прегледана. А от тези две замъци се виждат и Белоградчишките скали.

В самия град пък можем да посетим Природонаучния музей, който разполага с над 500 експоната. Белоградчик може да се похвали и с исторически музей, който се намира в Пановата къща, която е един от образците за възрожденската архитектура.
 Астрономическа Обсерватория Белоградчик

Астрономическа Обсерватория Белоградчик

Експозицията в музея ни показва историята, бита и обичаите на локалното население - етнографска група торлаци. Астрономическата обсерватория пък се намира наоколо до крепостта и от нея можем да следим Луната, пръстенът на Сатурн, спътниците на Юпитер и други при подобаващи условия, несъмнено.
 Уикенд в Цари Мали Град
Уикенд в Цари Мали Град

Идея за пътешестване

Почитателите на изкуството пък могат да се отбият и до Художествената изложба " Вълчо Вълчев ". Тя разполага с над 260 платна.

Публикация, споделена от Maria Georgieva (@maria.georgiewa) на Авг 3, 2017 в 9:00 PDT

На няколко километра северно от Белоградчик се намира Магурата. Пещерата е с дължина над два километра, а в някои от галериите има рисунки, които са от разнообразни столетия.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР