На гурбет в Саудитска Арабия срещу месечно възнаграждение от 400

...
На гурбет в Саудитска Арабия срещу месечно възнаграждение от 400
Коментари Харесай

Те искаха да изкарат хубави пари от гурбет в Саудитска Арабия, но им платиха само по 400 лева заплата

На гурбет в Саудитска Арабия против месечно заплащане от 400 лв.! Толкова настояват, че са получавали служащи от благоевградска компания, които на хиляди километри от България поставяли слънчеви панели, сподели Нова телевизия.

Освен от обидно ниските заплати, те се оплакват още, че са били оставени на произвола на ориста. И заболели и бедстващи е трябвало да оцеляват в азиатската страна.

„ Ние имахме джука сделка. На всеки един беше избрана друга ставка. На мен ми беше несъмнено 8,50 $ на час, които не ми бяха преведени. Първо на мен ми беше преведена минимална заплата от 473 лв. след напън от консула в Риад. На всички ни бяха преведени толкоз ”, разяснява един от ощетените служащи.

Колегите му обявиха, че изискванията на труд в страната били извънредно неприятни и са били оставени даже без вода. „ Беше дадено минимална ставка 8 до 10 $ на час ”, разяснява различен от ощетените.

„ Нашите към този момент някогашни чиновници са назначени на работа в нашата компания с трудови контракти съгласно българското законодателство. Командировани са в Саудитска Арабия според българското законодателство. Твърденията, че не им е оказано здравно лекуване са безусловно погрешни. Те са застраховани. Възнаграждението е минималното за длъжността. Ние сме им плащали командировъчни средства ”, изясни Георги Мавродиев, притежател на фирмата  шеф на излъганите служащи.

 



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР