На граничния пункт на Дунав мост 2 при Видин-Калафат работят

...
На граничния пункт на Дунав мост 2 при Видин-Калафат работят
Коментари Харесай

На ГКПП Дунав мост 2 работят пет платна на изход от България 

На граничния пункт на Дунав мост 2 при Видин-Калафат работят пет платна на излаз от България - 4 трасета за товарни коли и едно за леки и рейсове. На този режим пунктът пропуща коли от 23.00 часа на вчерашния ден, за да се преодолеят опашките и възстановява трафикът, оповестиха за Българска телеграфна агенция от пресцентъра на Групово дело "Гранична полиция ". Към 17 часа през днешния ден ситуацията и трафикът на пункта са нормализирани и ревизия ще извърши шефът на Групово дело "Гранична полиция " основен комисар Светлан Кичиков, прецизираха от пресцентъра.

За ситуацията на Дунав мост 2 може да се получи настояща информация от мобилното приложение за трафика на граничното оборудване. Движението може да се следи и в действително време на адрес http://www.vidincalafatbridge.bg/.

В събота следобяд и неделя опашката от чакащи за прекосяване по мостовото оборудване ТИР-ове доближи 12 км от българска страна и се постановяваше за прекосяване през Дунав мост 2 на българска територия да се чака приблизително към 8 часа. В съботния и неделен ден са работили три трасета за ТИР-ове и 2 трасета за леки коли и рейсове, прецизираха от пресслужбата.

Причина за образуването на километрични опашки от една страна е засиленият трафик на товарни коли и леки, в които са пътували главно гастарбайтери, пътуващи към Германия.

Причина за образувалите се опашки е и монтирането на сензори за радиоактивност на румънска територия, което е почнало преди дни и поетапно се затваря по едно от трасетата на граничното оборудване на румънска страна, споделиха от управлението на смесеното българо-румънско сдружение, стопанисващо моста. Монтажът би трябвало да продължи към два месеца и се чака да приключи на 19 октомври.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР