На граничните пунктове „Капитан Андреево“ и „Лесово“ трафикът е изключително

...
На граничните пунктове „Капитан Андреево“ и „Лесово“ трафикът е изключително
Коментари Харесай

Изключително интензивен трафик на граничните пунктове „Капитан Андреево“ и „Лесово"

На граничните пунктове „ Капитан Андреево “ и „ Лесово “ трафикът е извънредно натоварен на излаз за товарни коли, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

Във връзка с епидемиологичната конюнктура на влизане в Турция на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капъ куле “ турските управляващи са инсталирали термокамера за премерване на температурата на влизащите пасажери. Това може да докара до закъснение на прекосяването в посока Турция.
Мерки против ковид: Пътници на летището с температура над 37° ще бъдат арестувани Термокамерите на терминал 2 работят, такива ще има и на летищата във Варна и Бургас
По решение на турските управляващи краткотрайно е прекратено придвижването на интернационалния бърз трен България - Турция.

На границата със Сърбия от 8 ч. на 12 март до второ разпореждане краткотрайно се прекратява прекосяването на лица и МПС през сръбските пунктове, съпределни на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Олтоманци “, Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Стрезимировци “ и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Брегово “. Трафикът за и от Сърбия се пренасочва към Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “ и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Връшка чука “.

Въведена е краткотрайна възбрана за влизане на територията на Сърбия на непознати жители, идващи от Италия, Китайска национална република, Южна Корея, Иран и Швейцария. Забраната се отнася за всички пътуващи, в това число и директно преминаващите през Сърбия непознати жители.

На границата с Северна Македония пасажери, идващи от рискови дестинации, ще бъдат пропускани в Северна Македония единствено през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Гюешево “ – Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Деве Баир “.
Измерват температурата на влизащите на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " поради ковид Двама възрастни и едно дете от Хасково са сложени под 14-дневна домашна карантина
На границата с Румъния на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Русе - Дунав мост “ и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Видин - Дунав мост “ трафикът е натоварен на излаз за товарни коли.

Чуждите жители, в това число и български, пътуващи за Румъния от Италия, Китай, Иран и Южна Корея, без значение от вида превоз, с който пътуват, на влизане в страната ще бъдат сложени под наложителна 14-дневна карантина. Товарните транспорти над 3,5 тона са освободени от наложените ограничавания на придвижването. Гореспоменатите ограничения и ограничавания ще се ползват и върху морските и речните транспорти.

Поради механически аргументи фериботът на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Свищов - Зимнич “ е прекратил работа до премахване на повредата.

На границата с Гърция трафикът e естествен е на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР