На граничните контролно-пропускателни пунктове с Румъния ще има постоянно видеонаблюдение,

...
На граничните контролно-пропускателни пунктове с Румъния ще има постоянно видеонаблюдение,
Коментари Харесай

С видеонаблюдение на границата с Румъния ще следим дезинфекцията на влизащите автомобили

На граничните контролно-пропускателни пунктове с Румъния ще има непрекъснато видеонаблюдение, с цел да се следи в действително време дали се прави стерилизация на влизащите в страната ни коли. Това оповестиха от пресслужбата на регионалната администрация в Добрич след срещата във Велико Търново на регионалния шеф Красимир Кирилов с министъра на земеделието Десислава Танева по отношение на ограничение на Африканската чума по свинете и нейното преместване през границата.
Обсъден е бил и механизмът, по който стопаните на така наречен „ задни дворове “ ще получат до 300 лева за стерилизация. За задачата до 26 август всяка област би трябвало да показа в Министерството на земеделието, храните и горите описи на стопанствата с до пет свине, чиито притежатели непринудено са ги заклали. С правене на описите ще бъдат ангажирани кметове и кметски наместници и да са подписани от тях, както и от ветеринарния доктор и съответния регионален шеф.
На съвещанието на регионалната епизоотична комисия в понеделник ще се уточнят периодите за събиране и обобщаване на информацията за област Добрич, с цел да могат притежателите, които заклаха животните си, да получат средства за стерилизация на стопанствата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР