На граничен пункт Кулата сутринта се образува километрична опашка от

...
На граничен пункт Кулата сутринта се образува километрична опашка от
Коментари Харесай

7 км опашка от коли на „Кулата“, над 10 км – от камиони


На граничен пункт " Кулата " сутринта се образува километрична опашка от коли за влизане в Гърция. Въпреки, че всички туристи бяха готови с нужния QR код, се постановяваше да чакат близо час, с цел да преминат границата. Пунктът е главният, който в идващите месеци ще поема потока от преминаващи към южната ни съседка.

Към момента колоната от коли на Автомагистрала " Струма " преди граничния пункт " Кулата " е извънредно огромна. За леките коли тя е сред 7 и 10, а за камионите - малко повече от 10 км.
Преди към час пропускането, което се извършваше поетапно, стартира да се прави на по-чести шпации и да се пропущат доста повече леки коли, в това число и камиони.

Служителите на полицията и сега не престават да контролират придвижването. Не се позволяват коли в региона на граничния пункт, с цел да не се струпват коли и да няма изнервени водачи.
Припомняме, че влизането в Гърция става след попълването на формуляр и приемането на QR код, като е значимо той да бъде изпринтен на книжен притежател, с цел да бъде много по-лесно прекосяването през границата.

И през днешния ден през пункт " Маказа " могат да минават леки коли. Докога обаче това ще бъде допустимо никой не може да каже.

сички останали пунктове бяха затворени още през вчерашния ден. През тях могат да минават единствено тежкотоварни камиони и чиновници, които отиват на работа.

Хората, които са на граничния пункт и на автомагистрала " Струма " обаче още от сутринта започнаха да се изнервят.

В ранните часове на деня, на граничен пункт Кулата се образува близо четири километра опашка от коли, чакащи да преминат в Гърция. Шофьори се оплакаха, че чакат повече от час без да мръднат и метър напред.

" Oт шест часа, в този момент е седем и половина. Пускат ги на някакви партиди, с цел да не се струпвали там. Що? Питам кой ги издава тия нареждания и за какво би трябвало да висим тук на автомагистралата в случай, че там има задоволително ленти и можем да минем обикновено. Просто ние сме царе да си вършим опашки, да си някакви драми от нищо ", оплака се една от чакащите.

Пътуващите в посока Гърция тази заран бяха най-вече от България, Румъния и Сърбия. Всички в колоната бяха спазили рекомендацията на гръцките гранични управляващи и бяха с изпринтени QR кодове. Някои споделиха, че са имали проблем при попълването на формуляра.

" В началото имаше доста неясноти. Ако не се попълни на британски вярно улицата, не те позволява да преминеш в идната рубрика на попълване на декларацията. Свързахме се с индивида, от който ще бъде в студио чартърен. Той ни споделя, че това е улицата. А въвеждайки в декларацията, не приема тази улица ", споделя жена.

" Попълних бланката през телефона и нямах никакъв проблем ", споделя различен от чакащите.

Изискването за QR код и влизането единствено през един граничен пункт се чака да останат в действие до края на месец август. Тези, които нямат код, при влизане в Гърция ще бъдат глобявани с 500 евро. Хората, които откажат да им бъде изработен PCR тест на границата, няма да бъдат допускани в страната.

На българския граничен пункт " Кулата " работят всички гишета - 5 на вход и 5 на излаз.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР