На горското стопанство в Царево ще бъде съставен акт за

...
На горското стопанство в Царево ще бъде съставен акт за
Коментари Харесай

Горското в Царево отнася глоба заради плажното шоу на Нова тв

На горското стопанство в Царево ще бъде формиран акт за осъществени от него нарушавания около фотосите на шоуто на Нова телевизия " Игри на волята " на четири плажа по Южното Черноморие, три от които са в предпазени територии. Глобата е сред 1000 и 5 хиляди лева, сподели шефът на Регионалната ревизия по околна среда и води (РИОСВ) Бургас Тонка Атанасова пред Mediapool в четвъртък.

Извършената от екониспекцията инспекция след сигнал на природозащитници за изкоренени дървета от страна на снимачния екип открила в допълнение разширени и удължени горски пътища, водещи по плажа " Листи " край Синеморец, намиращ се в предпазената зона " Силистар " и естествен парк " Странджа ".

" Престърган е освен пътят до плажа " Листи ", а съвсем всички горски пътища в предпазената зона " Силистар " като при тях е установено уширяване и удължение с двайсетина метра. Изкоренени по нехайство са 20-25 дървета, което е нарушаване, защото горското стопанство, което е отговорно за пътищата в региона, има право единствено да ги поддържа в първичните им граници ", сподели Атанасова.

Затова горското стопанство е поканено да му бъде формиран акт за нарушаване, по който глобата може да е от 1000 до 5 хиляди лева Продуцентската компания " Олд Скул ", която снима шоуто, не може да бъде санкционирана. Формално тя няма отношение към престъргването на пътищата и унищожаването на дърветата, защото право да прави това има единствено горското стопанство.

Атанасова обърна внимание, че кардинално по горските пътища може да се движи единствено техника на съответното горско стопанство и на пожарната, тъй че снимачните екипи няма право да навлизат в територията със свои коли. Тя обаче призна, че екоинспекцията няма човешки запас да следи дали това се съблюдава.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР