На годишното си стратегическо заседание в средата на септември германският

...
На годишното си стратегическо заседание в средата на септември германският
Коментари Харесай

Deutsche Bank е провела проучване, в което e симулирала сливане с UBS или с Commerzbank



На годишното си стратегическо съвещание в средата на септември немският банков колос Deutsche Bank е показал изследване, симулиращо вероятно обединение с швейцарската банка UBS, оповестява бизнес всекидневникът Handelsblatt, цитирайки неназовани източници.

Управителният и надзорният съвет на Дойче банк са провели цяла поредност от сюжети, в това число за сливания с разнообразни сътрудници, като огромната кредитна институция също по този начин е проучила вероятното за договорка с немския си съперник Commerzbank.

Цитирайки финансови среди, Handelsblatt оповестява, че евентуалното обединение на Deutsche Bank с UBS би било по-изгодно, в сравнение с договорка с Commerzbank. Deutsche Bank и UBS се допълват добре предвид на другите си мощни страни в капиталовото банкиране и ръководството на активите. Според немското издание, от всички показани разновидности възможното обединение с UBS е било очебийно от икономическа позиция.

Новината идва в миг, когато немският финансов министър Олаф Шолц се оплака, че Европа и в частност Германия не разполагат с интернационално конкурентни банки.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР