На годишна база двустранният стокообмен с Бавария вече надвишава един

...
На годишна база двустранният стокообмен с Бавария вече надвишава един
Коментари Харесай

Двустранният стокообмен с Бавария надвишава 1 млрд. евро

На годишна база двустранният стокообмен с Бавария към този момент надвишава един милиард евро, като за 2018 година доближи рекордни стойности от 1.3 млрд.евро. Над 930 баварски компании развиват индустриална и комерсиална активност в България. Това съобщи заместник-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов по време на гала по връчване на Наградата на Баварското посланичество в България. На събитието участваха още доктор Митко Василев, основен шеф на Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) и представител на Бавария в България и Урзула Хайнцел, заместник-директор на дирекция „ Европа и панаирно дело “ в Баварското държавно министерство на стопанската система, районното развиване и енергетиката ще запишем нов връх.

Заместник - министър Борисов уточни, че измежду баварски компании които развиват активност в страната ни са както интернационално опериращи софтуерни концерни, водещи автомобилни производители, банкови и застрахователни институции, по този начин и доста дребни и междинни компании от разнообразни браншове на стопанската система. „ В редица области българо-баварското съдействие бележи достижения и открива нови благоприятни условия за взаимоотношение, а Германия е наш главен стратегически сътрудник “, добави той.

По думите му предпочитани браншове които дават опция за сполучливо коопериране с Бавария и осъществяване на капиталови планове са аутомотив бранша, осведомителните технологии, електрониката и електротехниката. „ Потенциал за развиване има също и в области като строителство, машиностроене, химическа и хранително-вкусова индустрия, превоз и логистика, запазване на околната среда и опазване на здравето “, посочи икономическият заместник-министър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР