На Главния военноморски парад в Санкт Петербург руският президент Владимир

...
На Главния военноморски парад в Санкт Петербург руският президент Владимир
Коментари Харесай

Путин лансира хиперзвукови ударни системи за руския морски флот

На Главния военноморски церемониал в Санкт Петербург съветският президент Владимир Путин съобщи, че през 2020 година във Военноморския флот (ВМФ) на Русия ще бъдат пуснати на вода 40 нови кораба, а акцентът ще бъде подложен върху оборудването на неповторими хиперзвукови ударни системи. Това съобщи ТАСС, представена от организация " Фокус ".
„ Тази година четиридесет кораба и плавателни съдове от разнообразни класове ще бъдат признати в състава на флот. Уникални преимущества и увеличение на бойните благоприятни условия на флота ще бъдат реализирани посредством необятното въвеждане на съвременни цифрови технологии, които нямат аналози в света, на хиперзвукови ударни системи, безпилотни подводни апарати, снабдени с най-ефективните средства за защита ", сподели президентът. 
Президентът уточни, че " преди няколко дни в три водещи корабостроителници на Русия е почнало построяването на още шест нови кораба за далечно корабоплаване ". В същото време Путин напомни, че Военноморски сили на Русия включва кораби, оборудвани с високоточни оръжия, стратегически подводни крайцери и многоцелеви подводници, както и най-новите самолети и други летателни средства, неповторими оръжия и специфична техника. Според него равнището на съоръжение на съветския флот непрестанно пораства.
Путин означи, че съветският флот извършва най-трудните задания с достолепие, служейки безупречно на отечеството. " Военни кораби, плаващи под знамето на именития Свети Андрей, целият личен състав на Военноморски сили извършва съответно най-трудните задания ", сподели стопанинът на Кремъл.
Обръщайки се към моряците, ветераните и всички руснаци, президентът напомни, че Военноморски сили " охранява суверенитета на страната повече от три века, твърдо защитавайки нейните ползи ". „ Днес ние почитаме бранителите на морските граници на отечеството, смелите герои на дългите кампани, всеки, който свързва живота си с надводни и подводни сили, с военноморската авиация, безстрашните морски пехотинци, които служат в крайбрежните отбранителни сили, тези, които подсигуряват бойната подготвеност на военноморските елементи и, несъмнено, тези който проектират и построяват ново военноморско съоръжение ", добави Путин, като поздрави всички " за празника на доблестния съветски флот, обгърнат от неугасващата популярност ".
Според Путин сходна безупречна работа на хората и на страната „ отразява неповторимата морска душа на всеки моряк и офицер “. Путин сподели, че се гордее с военните победи на великите си сънародници и с такива достижения като откриването на Антарктида от съветски моряци. Той напомни, че 2020 година бележи двегодишнината от това световно значимо събитие. Президентът също отдаде респект на паметта и уважението на героите от Великата отечествена война и на всички генерации военноморски командири, моряци, корабостроители и първооткриватели. " Благодарение на тяхната непреклонност, гений и лоялност към Родината Русия вечно е придобила славата на велика морска мощ ", означи съветският водач и добави, че тази историческа последователност е неразривна. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР