На главен път I-7 в района на Тополовград служители на

...
На главен път I-7 в района на Тополовград служители на
Коментари Харесай

Гранични полицаи задържаха водач на камион с 12 незаконни мигранти

На основен път I-7 в региона на Тополовград чиновници на „ Гранична полиция “ виждат товарен автомобил , движещ се в посока Елхово.

Граничните служители на реда незабавно потеглят след него, подавайки му звуков и светлинен сигнал да спре. Шофьорът не се подчинява на разпорежданията му.

„ Завишихме граничните патрули с към 30%, подобрихме и връзката с турските управляващи “, сподели още той

Камионът е последван и от втори граничен полицейски наряд от ГПУ-Елхово и автопатрул на полицията. Опитвайки се да избяга обаче, тирът навлиза в село Кукорево, община Ямбол и там е спрян. Шофьорът – 55-годишен софиянец, прави опит да избяга, само че е арестуван благодарение на служебното куче Улф.

В товарният отсек са открити 12 противозаконни мигранти без документи за идентичност. Те настояват, че са от Сирия. Работата по случая продължава.

Вчера тя и служебното куче Рекс са се впуснали в акция по следите на бежанци в гората

Междувременно от Групово дело „ Гранична полиция “ оповестиха, че и различен каналджия се е опитал да избегне инспекция, блъскайки служебния автомобил на граничните служители на реда. Той също е арестуван, както и двама мъже от Египет.

Вторият случай е от 30.10.2023 година В региона на отбивката за лозята в село Мелница граничните служители на реда видели лек автомобил, който ускорил скоростта си и се насочил към служебния автомобил. Шофьорът - контрольор Димитър Димитров, шпионин в бранш ОИД в РДГП-Елхово, опитал да избегне челния удар и отбил допустимо най-вдясно на пътя, тъй че да не удари циментовите колове на лозовия масив.

В автомобила са пътували 14 души, водачът е българин

След малко гонене по пътя към Елхово колата с мигрантите самокатастрофирала в канавката край пътя и спряла. Водачът и бежанците излезли и побягнали. Инспектор Димитров също излязъл и последвал бегълците. Разпоредил му няколко пъти „ Стой, полиция! “, само че без резултат. Тогава униформеният създал сигнален изстрел в безвредна посока. Каналджията се спънал, паднал, след това отново траял да бяга, само че е настигнат и арестуван.

Установено е, че той е 24-годишен сириец със статут на емигрант у нас. Докато са проверявани документите му, сирийският водач извадил две банкноти - едната с номинал от 100 евро, а другата с номинал 50 евро,  за да подкупи контрольор Димитров.

Автомобилът е конфискуван като материално доказателство, а обвиненият е арестуван за 72 часа

Сириецът е арестуван в ГПУ-Елхово. Задържани са и пасажерите в колата му – двама мъже от Египет на 34 и 28 години, без документи за идентичност.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР