На главен път Е-79 край Дупница на изхода за Благоевград,

...
На главен път Е-79 край Дупница на изхода за Благоевград,
Коментари Харесай

Ужасяваща гледка! Разлагащи се трупове на главен път Е-79

На основен път Е-79 край Дупница на изхода за Благоевград, покрай индустриалната зона, два съвсем разложени натрупа на кучета
разнасят смрад и болести. Няма кой да ги прибере от седмици и животните най-вероятно са прегазени от профучаващи по пътя
коли и са изхвърлени на банкета. На едно от кучетата към момента стоеше ушната марка, сложена от подслон за бездомни
кучета. Това съобщи струма.бг.


Труповете на четириногите са наоколо до индустриалната зона на Дупница и от разлагащите им се тела се разнася смрад на стотици метри. В индустриалната зона работят стотици служащи в шивашки цехове и други предприятия. Има сладкарници, които оферират храна навън.

От общината в Дупница оповестиха, че за основен път Е-79 се грижи Агенция „ Пътна инфраструктура” /АПИ/.

Управителката на приюта за бездомни кучета в Дупница Владислава Асенова от два месеца е на тази служба. Ето какво съобщи тя по случая: „ Ще изпратя хора от приюта да вдигнат животните. По чипа на едното от тях ще разберем дали не са докарани от друго място и захвърлени край града. Приютът в Дупница разполага с хладилна камера, където се поставят трупове на умрели кучета. Два пъти седмично минава кола от Ихтиман, взима животните и ги кара в екарисаж там. В Югозападна България няма екарисаж за животни. Принципът при е нас е подобен – хваща се бездомно куче, поставя му се чип и се маркира. Животното престоява две седмици при нас, през което време се имунизира и кастрира и по-късно се пуска на мястото, откъдето е взето, стига да не е в регион на учебно заведение или детска градина. От два месеца работя в приюта, сигнали за умрели кучета нямаме. Идват сигнали за кучета, които са от друго обитаемо място, защото живеещите в даден квартал на града познават скитащите кучета, които непрекъснато населяват региона. Когато се появят нови, ни алармират. Ако има убити или отровени кучета, жителите би трябвало да се обадят в полицията, а не на нас, тъй като се води следствие за всеки обособен случай “, изясни Владислава Асенова.

Преди няколко дни на съвещание на Общински съвет кметът на общината Методи Чимев заяви, че кучета от други общини се докарват с микробуси и се изсипват в Дупница. Двете жертви на пътя може да са от „ гастролиращи “ кучета от други места. Общината в Дупница отделя по над 40 000 лева годишно за приюта за кучета.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР