На ГКПП-Капитан Андреево пристигнал лек автомобил с чужда регистрация, пътуващ

...
На ГКПП-Капитан Андреево пристигнал лек автомобил с чужда регистрация, пътуващ
Коментари Харесай

Съдят мъж със сирийско и германско гражданство за контрабанда на златни накити за 476 556 лева

На ГКПП-Капитан Андреево дошъл лек автомобил с непозната регистрация, пътуващ от Турция за Германия.

В него пътували четири лица, от които две малолетни, като никой не заявил импорт на артикули, движимости или валутни полезности. По метода „ разбор на риска “ транспортното средство било селектирано за щателна митническа инспекция. При осъществената такава във фабрични кухини на задните седалки на лекия автомобил митническите чиновници разкрили пакети, съдържащи произведения от жълт метал – гривни, огърлици, пръстени, обици и синджири. Според експертизата на вещото лице, откритите 3971,30 грама бижутерийни произведения са от 21-каратово злато и са на обща стойност 476 556 лв..

Контрабандните златни украшения са били арестувани. По случая е формирано досъдебно произвеждане, което се организира от проверяващ митнически контрольор.

По предписание на Окръжна прокуратура-Хасково лидерът на лекия автомобил А.А., на 50 година, с двойно поданство – сирийско и немско, е притеглен към наказателна отговорност за закононарушение по член 242 ал.1 б „ Д “ от Наказателния кодекс. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „ гаранция “, както и „ възбрана за овакантяване рамките на Република България ” с изключение на с позволение на Окръжна прокуратура-Хасково.

Разследването по случая продължава.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР