На ГКПП Дунав мост 2 работят 8 термокамери, които измерват

...
На ГКПП Дунав мост 2 работят 8 термокамери, които измерват
Коментари Харесай

Осем термокамери измерват температурата на всички, преминаващи през Дунав мост 2

На Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост 2 работят 8 термокамери, които мерят температурата на всички влизащи в страната, заяви шефът на смесеното българо-румънско сдружение "Дунав мост 2 Видин-Калафат " Любомир Низамов. Обособени са четири работни места, в специфичен фургон, в който 24 часа работят екипи от санитарни инспектори от РЗИ, РЗОК и община Видин. На фургона са инсталирани две от осемте термокамери.
Те мерят наложително температурата на влизащите в страната, без директно пътуващите.
Всички попълнят пример декларация и получават наставления, които би трябвало да съблюдават.
На екран санитарните инспектори регистрират температурата на пасажерите. Общо 18 чиновници на Районната здравноосигурителна каса вземат участие в подпомагането на активността на Регионалната здравна ревизия в град Видин. Така са обезпечени образуваните от регионалния спешен щаб екипи на Дунав мост Видин - Калафат, сподели доктор Владимир Вълчев, шеф на РЗОК.
12 чиновници на РЗОК-Видин /по двама на смяна/ са включени в графика за работа на граничния контролно-пропускателен пункт, където се работи непосредствено с влизащите в страната водачи и пътуващите. Значителният размер получена информация за подлежащите на карантина лица се обработва от чиновници на РЗОК-Видин, дружно с РЗИ. Само за последното денонощие санитарните инспектори са издали 1070 наставления на влезнали в страната, прецизираха дежурните инспектори. Трафикът на пункта е натоварен.
Обичаен е трафикът на излаз от България и няма опашки от чакащи коли. Засилен е на вход, посочи Любомир Низамов. Максимумът коли на вход на денонощие, които се обработват, е 1200, а приблизително на ден - 800-900 автомобила, разясни Низамов.
Пропускането на колите на вход в страната става на пет паралелни трасета, сподели още Низамов.
В момента се водят диалози с румънската страна, и се чака до края на седмицата на Дунав мост 2 на вход за България, където продължава да има опашки, да проработи още едно, шесто трасе, за още по-бързо пропускане на колите, посочи той. Променен от през днешния ден е и методът на напредване на директно преминаващите през България товарни коли.
Те няма да се конвоират от полиция, а според нова заповед на здравното министерство товарните коли ще бъдат спирани от представители на ТОЛ-системата, които ще ги пропущат към вътрешната част на страната и ще получават наставления за периода, в който би трябвало да преминат през България. Подобна мярка е въведена и от румънска страна. На документите на пътуващите през Румъния директно коли се постава щемпел с дата и час на влизане и дата и час, в границите на които би трябвало да излязат от страната, сподели Низамов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР