На Германия ще са необходими 3 години, за да намери

...
На Германия ще са необходими 3 години, за да намери
Коментари Харесай

Колко години ще са необходими на Германия да се откаже от руския газ

На Германия ще са нужни 3 години, с цел да откри различни снабдители на газ, за ​​да понижи енергийната взаимозависимост от Русия. „ Според нашите оценки това ще отнеме 3 години. Без импорт на газ от Русия немската стопанска система ще претърпи големи вреди, които би трябвало да се заобикалят, в случай че е допустимо “, сподели Леонард Бирнбаум, основен изпълнителен шеф на най-големия немски енергиен тръст E.ON.

Той акцентира, че отводът за доставка на съветски нефт и въглища може да се случи по-бързо. " С петрола това може да се случи за една година, с въглища, може би даже по-бързо ", сподели Бирнбаум и добави, че с природния газ обаче ще отнеме повече време.

Той смята за нецелесъобразно прекъсването на вноса на енергийни носители от Руската федерация и предизвестява за риск от дефицит заради липса на съставни елементи в разнообразни промишлености, в случай че енергийните доставки от Русия бъдат прекратени. Като образец генералният шеф на немския енергиен тръст уточни допустима липса на съставни елементи в автомобилната промишленост.

На 28 март представителят на немския кабинет Щефен Хебестайт съобщи, че държавното управление сега не поддържа възбраната за съветски енергийни доставки, защото незабавното им преустановяване би имало съществени проблеми за страната. Ден преди този момент немският канцлер Олаф Шолц показа претекстовете за това решение. Властите считат, че подобен протест ще има „ обилни стопански последствия “, по-специално „ забележителна загуба на работни места “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР