На фронтовата линия украинските войски се сблъскват с недостиг на

...
На фронтовата линия украинските войски се сблъскват с недостиг на
Коментари Харесай

Украински генерал: Войските ни са изправени пред недостиг на снаряди за оръдията

На фронтовата линия украинските войски се сблъскват с дефицит на артилерийски снаряди и са понижили броя на някои военни интервенции заради дефицит на задгранична поддръжка, съобщи пред Ройтерс върховен армейски военачалник.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12230
Бригаден военачалник Олександър Тарнавски приказва, откакто републиканските законодатели все по този начин задържат пакета от 60 милиарда $ за помощ от Съединени американски щати и Унгария блокира 50 милиарда евро на Европейския съюз за Киев, който се бори с съветската инвазия.

" Съществува проблем с боеприпасите, изключително с постсъветските (снаряди) – това са 122- и 152-милиметровите. И през днешния ден тези проблеми съществуват по цялата фронтова линия ", сподели той в изявление. Тарнавски съобщи, че дефицитът на артилерийски снаряди е " доста огромен проблем ", а намаляването на задграничната военна помощ се отразява на бойното поле.

" Количествата, с които разполагаме през днешния ден, не са задоволителни за нас предвид на нашите потребности. Така че ние ги преразпределяме. Планираме още веднъж дилемите, които си бяхме сложили, и ги вършим по-малки, тъй като би трябвало да ги осигурим ", сподели той, без да дава детайлности.

" В някои области  преминахме (в защита), а в други продължаваме настъпателните си дейности – с маневри, огън и с напредване напред. И приготвяме запасите си за нашите по-нататъшни огромни дейности ", сподели генералът.

Тарнавски, пълководец на оперативната формация " Таврия ", водеше контранастъплението, което изтласка съветските войски от южния град Херсон и западната страна на Днепър през ноември 2022 година, което е последният огромен триумф на Киев на бойното поле.

" Намерението им (на съветските сили) остава (същото). Единственото нещо е, че дейностите им се трансформират, тактиката се трансформира... офанзивите се правят непрекъснато ", сподели той.

Ситуацията в Авдеевка се трансформира " всеки ден и всяка нощ ", като съветските сили, които постоянно трансформират тактиката си, са постигнали " непълен триумф в някои региони на дълбочина към 1,5 до 2 км ", сподели украинският военачалник.

" Днес врагът ни притиска със своята бройка. Тях в никакъв случай не го е било грижа и няма да да ги е грижа за техния персонален състав. "

В същото време ген. Тарнавски признава, че Украйна има " известни компликации " с личния състав на бойната линия: " Да, през днешния ден те не са толкоз свежи, не са толкоз отпочинали ", сподели той. " Всеки пълководец би трябвало да има запас. "

Тарнавски съобщи, че зимните условия – студът, понижената видимост и неналичието на прикритие от дървета с опадали листа – са предизвикателство и за двете страни, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Украйна от ден на ден се нуждае от средства за отбрана против възходящите удари на съветските безпилотни самолети и разчита на доставката на западни изтребители Ф-16, сподели той.

" С наличието на Ф-16 нещата ще бъдат изцяло (различни). По мое мнение, като офицер от пехотата, Ф-16 е като " Мерцедес " в съпоставяне със " Запорожец ", сподели той. " Всички се надяват. "

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР