На фронта в Украйна е загинал Стас Силченков, роден 2005

...
На фронта в Украйна е загинал Стас Силченков, роден 2005
Коментари Харесай

Смърт на 18 години - най-младият руски войник, загинал в Украйна

На фронта в Украйна е умрял Стас Силченков, роден 2005 година, т.е. едвам на 18 години. Това е първият умрял 18-годишен , чието име съветската работа на БиБиСи записва в плана си за следене на жертвите, които дава съветската войска във войната си в Украйна. Проектът се поддържа взаимно с " Медиазона " и се базира на обществени данни - известия на федерални и районни служби, както и данни от наблюдения на гробища в съветски райони.

Стас Силченков е първият, чиято гибел е доказана, и е най-младият руснак, умрял на фронта . Това става откакто съветският парламент през април месец тази година утвърди ремонти в законодателството, които позволяват на преди малко приключили образованието си да подписват договорна работа с Министерство на защита . Законопроектът бе утвърден с цялостно единогласие от 394 депутати.

За гибелта на своя наследник оповестява неговата майка Ирина Силченкова в обществен конгрес в Смоленск. Тя оповестява, че е погребала сина си на 16 декември, месец откакто той е умрял край Синковка, Харковска област. Самата тя е схванала за гибелта му едвам на 12 декември. Редакцията на БиБиСи е разговаряла персонално с Ирина Силченкова.

Стас Силченков е приключил тази година гимназия в Смоленск, като е траял образованието си в регионалната софтуерна академия. Изтеглил си е обаче документите и на 5 септември подписал контракт с Министерство на защитата. Загинал е на 17 ноември в Купянското направление на фронта в Украйна.
 Новогодишната заря в небето на Украйна - 96 съветски дрона
Новогодишната заря в небето на Украйна - 96 съветски дрона

Сблъсъците не престават по всички направления
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР