На френските шофьори, осъдени за шофиране в нетрезво състояние, ще

...
На френските шофьори, осъдени за шофиране в нетрезво състояние, ще
Коментари Харесай

Франция въвежда дрегери в колите, които блокират двигателя

На френските водачи, наказани за шофиране в нетрезво положение, ще им бъде разрешено да продължат да ръководят колите си, в които обаче ще бъдат подложен дрегер , написа " Гардиън ", базирайки се на ново разпореждане.

Новите устройства няма да разрешават запалване на мотора , в случай че водачът е над прага на допустимата централизация на алкохол в кръвта.

Вътрешният министър Кристоф Кастанер утвърди смяната след едногодишно тестване на схемата в няколко френски департамента.

Употребилите алкохол водачи във Франция могат да изгубят до 6 точки, само че не са изправени пред автоматизирана възбрана. Но щом изгубят всичките 12 точки, лицензът се лишава за шест месеца . Шофьорите в страната стартират с 12 точки. Максимум по 6 точки могат да се вземат при едно нарушаване.

Промените дават пълномощия на съда да подрежда на водачи, които са осъждани един път за шофиране в нетрезво положение и с алкохол в кръвта сред 0,8 и 1.8 g/L (грам на литър) да слагат дрегери в колите за тяхна сметка за най-много шест месеца . Един дрегер коства повече от 1300 евро, в това число с монтажа, а чартърен е 100 евро на месец.

Този интервал от 6 месеца може да бъде продължен до 5 година от магистрат , който също може да наложи оптималната санкция от 4500 евро.

Шофьорът ще би трябвало да духа на дрегера, с цел да възпламени мотора на автомобила. След това ще би трябвало да духа повторно, сред 5 и 30 минути по-късно, с цел да е несъмнено, че не кара в нетрезво положение и да се ограничи вероятността лидерът на автомобила да изиска някой различен вместо него да духа на дрегера.

Правителството изяснява, че задачата е да се разреши на водачите, наказани за шофиране в нетрезово положение, които се нуждаят от шофьорската си бумаги заради професионални аргументи да продължат да работят.

Повече от един на всеки пет пътни случая във Франция са вследствие на шофиране в нетрезво положение . През 2017 година са регистрирани 1035 смъртни случая.

Общо през 2018 година на пътя са починали 3448 души спрямо 3456 миналата година . За съпоставяне във Англия за същия интервал са починали 1770.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР