На фотографите отне 150 години, за да направят същотоГенерираните от

...
На фотографите отне 150 години, за да направят същотоГенерираните от
Коментари Харесай

Изкуственият интелект вече е създал 15 милиарда изображения

На фотографите лиши 150 години, с цел да създадат същото

Генерираните от AI изображения към този момент изпълват обществено наличните уеб ресурси 
(снимка: CC0 Public Domain)

Създаването на изображения е едно от най-популярните приложения на изкуствения разсъдък. Оказва се, че броят на картинките, генерирани от разнообразни AI услуги и артикули, е грамаден.

Услугата Everypixel реши да оцени какъв брой изображения са основани от изкуствения разсъдък от 2022 година насам. След като проучиха някои статистики и обстоятелства, специалистите откриха, че през това време са се появили 15 милиарда AI изображения. За съпоставяне, хората са създали същия брой фотоси за 150 години – от момента на първата фотография през 1826 година до 1975 година

От стартирането на пазара на модела OpenAI DALL-E 2 през април 2022 година потребителите са генерирали приблизително по 34 милиона изображения на ден. Най-бързо развиващият се генератор на изображения е интегрираният инструмент на Photoshop – Adobe Firefly, който е основал 1 милиард изображения единствено за три месеца.
още по темата
Най-популярната централизирана платформа за изображения с обществено налична статистика е Midjourney с 15 милиона консуматори – за съпоставяне, Adobe Creative Cloud има към 30 милиона консуматори.

И множеството от изображенията са основани благодарение на модели, услуги, платформи и приложения, основани на невронната мрежа  с отворен код Stable Diffusion, на която се падат 80% от „ творчеството “ на AI или 12,59 милиарда изображения.

Авторите на плана Everypixel не настояват, че техните проучвания са истина от последна инстанция. Но те оферират съпоставяне с други данни:

AI технологиите се развиват бързо, гамата от модели и приложения се уголемява безусловно всеки ден, което доста усложнява събирането на статистически данни. Следователно цифрата от 15 милиарда изображения е по-скоро почти.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР