На форума на върха на Г-7 в Биариц президентът на

...
На форума на върха на Г-7 в Биариц президентът на
Коментари Харесай

Срещата на върха на Г-7: Тръмп предлага Русия да се върне в групата, ще има срещи с лидерите на пет държави

На форума на върха на Г-7 в Биариц президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп ще има самостоятелни срещи с водачите на Англия, Франция, Германия, Индия и Канада, заяви върховен американски представител, съобщи Ройтерс.

Има възможност Г-7 да разиска дали да одобри още веднъж Русия, само че гласоподаване по въпроса надали ще има, защото групата работи на правилото на консенсуса, сподели източникът. По-рано през седмицата Тръмп изрази поддръжка за връщане на Русия в групата, която в миналото се наричаше Г-8, и предложи това да се реши с гласоподаване.

Източникът на Ройтерс означи, че Русия не е желала публично да бъде призната още веднъж в групата, което би било належащо, с цел да се подхващат каквито и да било стъпки в тази посока.

Представител на администрацията на Тръмп заяви, че по време на срещата на американския президент с немския канцлер Ангела Меркел ще се разисква зависимостта на Европейски Съюз от съветския природен газ, съобщи ТАСС. Друга тематика на диалозите сред двамата, които ще се проведат в коридорите на срещата на върха на Г-7, ще бъдат европейската сигурност и потребността страните от НАТО да усилят военните разноски до 2 % от националния Брутният вътрешен продукт.

По време на двустранната среща на Тръмп с френския президент Еманюел Макрон пък ще се разисква френският налог върху цифровите колоси, добавя ТАСС. Съединени американски щати възприемат този дигитален налог като извънредно непроизводителен.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР