На фона на заплахата от Глобалното затопляне с всичките му

...
На фона на заплахата от Глобалното затопляне с всичките му
Коментари Харесай

Слънчева аномалия ни дава 30 г. бонус преди тоталното глобалното затопляне

На фона на опасността от Глобалното стопляне с всичките му опасности за Земята учени оповестяват, че друга, непредвидена, опасност дебне живота на планетата. Великият безоблачен най-малко се чака да ни се случи до 2020 година. С термина се обобщава внезапното понижаване на слънчевата интензивност.

Активността на звездата се мери по количеството петна и изригванията, свързани с промените в магнитното ѝ поле. Цикълът на слънчева интензивност от най-много, до най-много продължава 11 години.

Очакваният внезапен спад ще наруши този цикъл. Той ще докара до понижен магнетизъм, извънредно произвеждане на слънчеви петна и по-малко ултравиолетова радиация, достигаща Земята. Този интервал може да продължи повече от 50 години.

Земята няма да е подложена за първи път на този феномен. Последният Велик безоблачен най-малко е сполетял човечеството през 17-ти век. Между 1645 и 1715 година температурите в някои елементи на света внезапно спадат. Това дава мотив на учените да приказват за този интервал като Малката ледена ера.

 Велик безоблачен най-малко

Застудяването довело да всеобщ апетит, висока смъртност и даже до края на някои страни, които не могли да се оправят с провокациите, подбудени от внезапната смяна на климата. Според проучванията новият мини ледников интервал ще засегне повече Северното полукълбо, като най-страшни ще са Сибир, Северна Европа и Канада.

Някои учени към този момент започнаха да сигнализират по мотива за провал на международната стопанска система, невиждани бежански талази, протести и войни. Не толкоз апокалиптично настроените им сътрудници обаче успокоиха след свое проучване, че е малко евентуално да забележим връщане към рисковите студове от преди епохи. Според тях повода е Глобалното стопляне или, с други думи, увеличените световни температури в последните десетилетия.

Според учените Великият безоблачен най-малко ще отстрани отрицателните последници от Глобалното стопляне и международната температура, която сега ни заплашва от всеобщи наводнения и буреносни климатични явления, ще се върне към естественото.

 Глобално стопляне

Глобалното стопляне е извънредно сериозна опасност за съществуването на човешката раса. Предстоящата да ни се случи слънчева особеност ще ни даде към три десетилетия пролонгация, преди покачването на международната температура да ни изправи пред най-голямата заплаха, пред която хората са се изправяли, споделя професор Адам Клайстейн – създател на проучването.

Въпросът е дали ще се успеем ние като хора да се възползваме от отпуснатото ни време, прибавя още той.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР