На фона на задълбочаващото се неравенство между богатите хора и

...
На фона на задълбочаващото се неравенство между богатите хора и
Коментари Харесай

Грета Тунберг ще поучава милиардерите в Давос

На фона на задълбочаващото се неравноправие сред богатите хора и всички останали, минимум 119 милиардери ще прескочат до Давос през идната седмица. В елитната група, чието общо персонално положение се прави оценка на към 500 милиарда щ. $, са създателят на "Бриджуотър асошиейтс " - Рей Далио, шефът на "Блекстоун груп " - Стийв Шуорцмън, и основният изпълнителен шеф на "Джей Пи Моргън Чейз " - Джейми Даймън. Те участват в листата от над 2000 посетители от стотина страни, които ще уважат тазгодишната - 50-а юбилейна среща, на Световния стопански конгрес в Швейцария.

Въпреки растящите рецензии поради недостъпността си, събитието продължава да удържа статуса си на първокачествен център за директни контакти сред най-богатите хора на планетата, транспортирани до такава степен от цяла флотилия частни самолети. Там милиардерите разискват световните каузи паралелно с политици, с банкери и с други видни персони от разнообразни области. Тази година на форума е поканена и...странната Грета Тунберг, която отново ще пази планетата.

Някои знатни посетители наподобяват напълно не на място от позиция на тазгодишната тематика на събирането в Давос: "Всички заинтригувани страни за обединен и резистентен свят ". Както и с наличието си на някои семинари, сред които: "Балансиране на националното и на световното неравноправие " и "Разрушаване на правните бариери за пълноправие ". Миналата година един от участниците в семинарите - холандският историк Рютгер Брегман, провокира сензация с рецензиите си против присъстващите, че не обръщат внимание на данъчните гимнастики на богаташите. През тази седмица Брегман споделил в "Туитър ", че не е поканен на тазгодишния конгрес.

Това обществено порицаване никога не е умъртвило апетита на супер-богатите да вземат участие в срещата в Давос. Очакват се милиардери от най-малко 36 страни, в това число двадесетина от Индия с общо персонално положение от 100 милиарда щ. $, както и корабни магнати от Гърция, индустриалци от Тайван и притежатели на вериги на дребно от Перу. На тазгодишния конгрес в Давос най-вече богаташи - 33-а на брой, ще изпратят Съединени американски щати, сочи анализът на листата на участниците, изработен от организация "Блумбърг ". Руските милиардери са на трето място (след тези от Съединени американски щати и от Индия). Сред най-богатите личат имената на Олег Дерипаска и Виктор Векселберг - и двамата глобени от Вашингтон.

Според съветския минен магнат Алишер Усманов, "Световният стопански конгрес в Давос е единственото по рода си място, където могат да се срещнат държавни глави, ръководители на световния бизнес и водачи на общественото мнение ", което го прави "уникално място за замяна на хрумвания и благоприятни условия ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР