На фона на задълбочаващи се протести срещу правителството на Бойко

...
На фона на задълбочаващи се протести срещу правителството на Бойко
Коментари Харесай

Властта панически организира акции в своя защита

На фона на задълбочаващи се митинги против държавното управление на Бойко Борисов и против основния прокурор Иван Гешев, последните два дни не престават да валят заявления, писма, известия, петиции и прочие в тяхна поддръжка и се кълнат в преданост. Документите са писани като под индиго и под команда свише, а началото на акцията потегли от прокурорските трудови колективи, които опазиха началника си Гешев и жигосаха президента Румен Радев. Но освен обвинители се кълнят във честност на Гешев, а поддръжка му дадоха и други чиновници в държавното обвиняване - общи служащи и чистачки.

Явно властта видя, че няма да успее с познатата тактичност за образуване на свои контрапротести, както стана в първия ден на демонстрациите, които бяха окървавени от полицията, и дали поради боязън или поради други организационни неразбории, бързо се отхвърли. Сега тя предприе друго -  да провежда разнообразни спортни федерации, други обединения, трудови колективи и прочие, които да обявяват поддръжка. Както и да прибягва до обвинявания за платени протестъри против ръководещите, подплатени с изпращане на групи нападателни момчета, които би трябвало да омърсят и да всеят напрежение в мирните демонстрации на жителите.

Българската федерация по волейбол (БФВ) бе една от първите, които показаха " цялостна поддръжка " към държавното управление. В текста, качен на уеб страницата на федерацията, се показват серията значими семейства на България, най-престижните от които бяха международното състезание за мъже през 2018 година, както и Евроволей 2015 - и двете взаимно с Италия. " Всичко това нямаше да бъде допустимо без поддръжката на господин Бойко Борисов и неговия екип ", настояват от организацията. И несъмнено изричат признателност на кабинета " и за вложенията, които се вършат в спортна инфраструктура. Без добра спортна база семействата на тези конгреси нямаше да бъдат вероятни. Залите са ни нужни, с цел да могат децата ни да практикуват обичания си спорт и да порастват здрави. Сигурни сме, че нашето положително съдействие ще продължи и в бъдеще ", се споделя още в позицията.

Тя е придружена и от фотоси на Борисов и министърът на спорта Красен Кралев, който е в доста близки връзки с новия президент на федерацията Любомир Ганев.

" Благодарни сме за поддръжката и загрижеността към спорта джудо в от страна на българското държавно управление и по тази причина през днешния ден заявяваме нашата поддръжка за кабинета на господин Бойко Борисов ", се споделя и в позиция на федерацията по джудо, оповестена през днешния ден. " Както знаете България ще бъде хазаин на Европейско състезание по джудо за мъже и дами, което ще се организира през месец април 2022 година, а през февруари тази година имахме удоволствието да организираме Европейската отворена купа за 2020 година, която е с сан на Олимпийска подготовка ", се споделя в декларацията. Според ръководителите на федерацията, семействата " бяха извоювани с голямото подпомагане от страна на българското държавно управление ".

Оттам напомнят, че държавното управление е отпуснало спомагателни средства по бюджета на Министерството на младежта и спорта в размер на 2 300 000 лева за организирането на шампионатите.

Появиха се и информации, че държавното управление даже е поискало работодателски организации и синдикати да го поддържат и да го заявят намерено.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР